Villányba menni menő

Készülj a 10. Rozé Fesztiválra!

Idén 10. alkalommal rendezik meg Villányban az ország „legrózsaszínűbb” turisztikai eseményét, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a „Bor városába” érkezőket. A nagyszínpadi koncertek, gyerekprogramok, a borvidék legjobb rozé borai és a régió gasztronómiai különlegességei mellett ismét megrendezésre kerül a többezer futót vonzó buli-futóverseny, a RozéMaraton és a profi futók körében egyre népszerűbb hivatalos negyed- és félmaraton, az Ördögi Kör is.

2021. július 9-10. Villányi Rendezvénytér

A tavalyi év Villányban is fesztiválok és jelentősebb közösségi események nélkül telt. A város vezetése az idén úgy döntött, hogy a közel 20 csatlakozó borászat és pincészet bevonásával a járványügyi szabályok betartása mellett ismét megrendezi nyári országos és nemzetközi hírű kulturális és gasztro-fesztiváljait. Júliusban a 10. Rozé Fesztivál, októberben pedig a nagy múltú, 33. Villányi Vörösbor Fesztivál várja majd a Rendezvénytérre, a Diófás térre és a Villányi Pincesorra érkezőket.

Villányba menni menő ... A villányi rendezvények és a város népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a fiatal pécsi Made in B zenekar legújabb videóklipjét a bor városa inspirálta. Az „Elviszlek Villányba” című dal június közepétől indul útjára a youtube-csatornán és a fesztiválszínpadokon.

A júliusi Rozé Fesztivált a visszatérő sok ezer vendég a nyár „legrózsaszínűbb” rozé-ünnepeként is emlegeti, amikor nem csak a város és a Villány körüli borvidék pompázik rózsaszínben, hanem a látogatók is rózsaszínbe öltözve érkeznek. A kreatív öltözékek fontos főszereplői a fesztiválhangulatnak, a rozé-közösségélménynek és az egyre népszerűbb „buli-futóversenynek”, a „RozéMaratonnak” is, ahol többezer futó közül a legkreatívabb rózsaszín öltözéket viselők értékes díjakat nyerhetnek.

Péntek kora este az Eislingen térről 10 órakor idén is elstartol az Ördögi Kör elnevezésű hivatalos negyed és félmaraton futóverseny, ahol a villányi szőlőhegyen át az Ördögárok érintésével csodálatos környezetben tehetik meg a futók a 10,5 km-es negyedmaraton és a 21,5 km-es félmaratoni távokat.

A fesztivál színpadi programjai péntek este a pécsi The Minds koncertjével indulnak, majd 21 órától a Fonogram-díjas, többszörös rádió-toplista vezető Soulwave produkciója lesz hallható. 23 órától a villányi fesztiválok egyik elmaradhatatlan és felejthetetlen eseményére, a hajnalig tartó Utcabálra kerül sor az NGR Music Group közreműködésével.

Kora délutánra már a Rendezvénytérre várják a futókat és a közönséget a szervezők, ahol ezúttal a sportélmény mellett a rózsaszín jelmezeké és a bulié lesz a főszerep. 15 órától indul a jelmezmustra, a zenés bemelegítés, majd 16 órakor a RozéMaraton indulói startolhatnak el. A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny indulóinak 3 km-es távon kell rátermettségüket és kreativitásukat bizonyítani. A felnőtt-, gyermek- és a csapat-kategóriákban indulók rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a zenés felvezetéssel induló távot. A nagyszínpadon 17.30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekkoncertje, majd 19.20-tól a villányi közönség egyik új kedvence, a pécsi pop/hip-hop csapat, a Made in B zenekar produkciója lesz hallható. A szombat este sztárfellépője 21 órától a hazai koncertszínpadok egyik legsikeresebb elektronikus zenét játszó zenekara, a magát „magyar drum and bass bandaként” meghatározó, Brains lesz.

A Rozé Fesztivál programjai ugyan hivatalosan péntek kora este indulnak, de a készülődés a fesztiválozók számára már napokkal korábban elkezdődik. A RozéMaratonra és a FutaVillány versenyekre érdemes jó előre beregisztrálni a fesztivál honlapján.

A fesztivál központi helyszínére, a Rendezvénytérre érkezők számára a hatályos jogszabályok értelmében az eseményre történő belépés védettségi igazolvánnyal lehetséges. Belépőjegyek a Rendezvénytér programjaira a helyszínen, vagy elővételben az  oldalon válthatók.

Video-összefoglaló (2019)  -  Video-összefoglaló (2018)