Epic Drama sorozatajánló

2021. július vége + augusztus.

Ebben az időszakban rajtol a Notting Hill-i fojtogató BAFTA-díjas életrajzi krimije Tim Roth-tal, Samantha Mortonnal és Jodie Comerrel a főszerepben – Rillington Place. Továbbá érkezik a 13 éve forgó Murdoch rejtélyeinek 12. évada, idegen inváziós különkiadással, valamint az atombomba-fejlesztés szupertitkos projektjét feldolgozó, Primetime Emmy-díjas Manhattan című sorozat 2. évada.

Rillington Place (Rillington Place) - 3 epizódos minisorozat

2021. július 25-től vasárnaponként 21:00 órától

BAFTA-díjas sorozat, főszerepekben: Tim Roth, Samantha Morton és Jodie Comer!

Életrajzi krimi a hírhedt sorozatgyilkosról, John Reginald Christie-ről, illetve Timothy Evans jogtalan kivégzéséről.

1950-ben Timothy Evanst felakasztották kislánya, Geraldine meggyilkolása miatt. Gyanúsították felesége megölésével is, de Evans az utolsó pillanatig ártatlannak vallotta magát. Évekkel később egy hátborzongató felismerés történt: az igazi gyilkos a szomszédjuk volt, aki ráadásul hat másik nő (köztük a saját felesége) életéért is felelt. A Rillington Place az otthonuk címe volt, a sorozat pedig bemutatja az érintettek életét, valamint rávilágít arra, hogyan tudta Christie ilyen sokáig megúszni a gyilkosságokat, hogyan manipulálta az embereket, és hogyan csapta be mind a bírót, mind az esküdtszéket.

Murdoch rejtélyei (Murdoch Mysteries) (lásd fotó) - 12. évad 18x60 perc

2021. augusztus 2-ától hétköznaponként 20:15-től

Új évaddal jelentkezik a díjnyertes kanadai sorozat és annak híresen sármos nyomozója, William Murdoch (Yannick Bisson), aki ezúttal is a legérdekesebb vagy éppen legrettenetesebb bűncselekményeket oldja meg. Mindezt az 1900-as évek elején, akkoriban radikálisnak számító törvényszéki módszerekkel.

Murdoch és felesége, Dr. Julia Ogden (Hélène Joy) egy új, modern házba költöztek, ám hamarosan rádöbbennek, hogy otthonuk saját titkokat őriz. Crabtree tizedes (Jonny Harris) segít Higginsnek (Lachlan Murdoch) felkészülni az esküvőjére, míg Brackenreid felügyelő (Thomas Craig) konfliktusba kerül valakivel a múltjából, aki veszélyt jelenthet családi kapcsolataira. A sorozat ezúttal is bővelkedik történelmi utalásokban, régi karakterek ismételt felbukkanásában és természetesen humorban. Az új évad további újdonságát a Murdoch házaspár Manual for murder című nyomozói kézikönyvének megjelenése hozza.

Manhattan (Manhattan) - 2. évad 13x60 perc

2021. augusztus 5-től csütörtökönként 21:45-től

Folytatódik a Primetime Emmy-díjas sorozat, az emberi találékonyság és pusztítás története egy hazugságokkal átszőtt világban!

A széria igaz történeten alapul, a Manhattan-tervet dolgozza fel, amely során az amerikaiak (hogy beelőzzék a németeket) atombomba fejlesztésbe fogtak. A második világháború idején járunk, egy új-mexikói sivatagban: itt húztak fel az amerikaiak egy komplett kisvárost több ezer odatelepített emberrel, akiknek többsége nem tudta, milyen tervnek lett részese. És persze voltak, akik tudták: zseniális tudósok vettek részt abban a szigorúan titkos küldetésben, amelyről még saját családtagjaiknak sem beszélhettek. Így lett Los Alamosból egy hazugságokkal és paranoiával átszőtt hely… A második évadban még az előzőnél is nagyobb hangsúlyt kap a karakterek közötti viszony és dinamika, kiegészítve egy sok fordulatot hozó szovjet kémes szállal. A történetben eljutunk a bomba tesztelésééig, és szembesülünk azzal, hogy akár a megalkotásáról, akár a szabotálásáról van szó, ez mindenképpen egy vesztes projekt, rengeteg áldozattal.