Ismét jön az Óbudai KultÉj!

2021. július 31-én egy kora délutántól késő éjszakáig tartó élményekkel teli programsorozat vár mindenkit, aki ellátogat Óbudára.

A harmadik kerületben működő kulturális helyszínek összefogásának köszönhetően tavaly nyáron első ízben megrendezett Óbudai KultÉj idén újra várja az Óbudát felfedezni vágyó közönséget. A tavalyi kedvező fogadtatás felülmúlta a szervezők várakozásait, több ezren voltak kíváncsiak az első Óbudai KultÉj programjaira. Az idei kínálat is több mint ígéretes: könnyed városi sétákat, műhely- és raktárlátogatásokat, interaktív tárlatvezetéseket, hagyományőrző bemutatókat, csillagkép mustrát és még számos izgalmas eseményt tartogat azok számára, akik szívesen elmerülnének a sokszínű óbudai forgatagban.

Az Óbudai KultÉj 2021-ben 13 helyszínen több mint 70 programmal jelentkezik.

A részletes program elérhető az oldalon, a résztvevő helyszínek honlapján és az Óbudai KultÉj Facebook oldalán is. A programváltoztatás jogát a résztvevő helyszínek fenntartják.

Résztvevő helyszínek:

   Aquincumi Múzeum és Régészeti Park

   Budapest Galéria

   Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont és Óbudai Anziksz

   Godot Kortárs Művészeti Intézet

   Kassák Múzeum

   Kiscelli Múzeum

   Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

   Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

   Óbudai Kulturális Központ

   Óbudai Múzeum

   Óbudai Múzeum Goldberger Textilipari Gyűjtemény

   Óbudai Platán Könyvtár

   Óbudai Polaris Csillagvizsgáló

   Vasarely Múzeum

A programban részt vevő összes múzeum és egyéb helyszín egy belépőjeggyel látogatható, belépőjegyek minden résztvevő helyszínen megvásárolhatók (kivéve ÓKK). Jegyár: 1.500 Ft, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, a 3. kerületi és egyéb intézményi kedvezmények erre a rendezvényre nem érvényesek.

A karszalagok mellé a látogatók pecsételő lapot is kapnak, amellyel érdemes lesz felkeresni minél több Óbuda KultÉj programhelyszínt, ahol egy-egy, a helyszínre vonatkozó kérdés helyes megválaszolásával gyűjthetik a pecséteket. A lapok bármelyik résztvevő helyszínen leadhatók, a legalább 5 pecsétet összegyűjtők részt vesznek az Óbudai KultÉj sorsolásán, amelyen egy szerencsés látogató a résztvevő helyszínek által összeállított értékes óbudai ajándékcsomagot nyer. A nyertest e-mailen értesítik a szervezők.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, a programokon való részvétel a hatályos járványügyi szabályozások szerint lehetséges. Kérik, látogatás előtt mindenképp ellenőrizzék, hogy a kiválasztott helyszín programjain az aktuális rendelkezések szerint szükséges-e a védettségi igazolvány felmutatása.

Hirdetés