A 30. Zempléni Fesztivál jótékonysági akciója

A 30. Zempléni Fesztivál nem csak programjaival szeretné emlékezetessé tenni jubileumi rendezvénysorozatát, hanem jótékonysági akciójával is!

A fesztivál már a korábbi években is sok nemes célt segített a zempléni, tokaj-hegyaljai térségben és ezt a hagyományt most egy kiemelkedően fontos ügy támogatásával szeretné tovább folytatni. A megyében a Segíts Élni Alapítvány működtetésében egyetlen koraszülött-mentőautó látja el ezt a rendkívül fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot, de ez a jármű mára elhasználódott, cseréje időszerűvé vált. Az új, Mercedes Benz Sprinter 419 CDI típusú mentőautó beszerzése és szakszerű felszerelése igen komoly, közel 50 millió forintos költséggel jár.

A jubileumi Zempléni Fesztivál ezen összeg előteremtéséhez felajánlja teljes jegybevétele felét, de minimum 5 millió forintot. A szervezők arra kérik a programok iránt érdeklődőket, járuljanak hozzá e nemes célkitűzéshez, hiszen minden egyes belépő megvásárlásával a koraszülöttek vagy betegen született csecsemők szakszerű és korszerű ellátását segítik. A fesztivál már az eseménysorozat zárásakor szeretné átnyújtani a támogatás összegét az Alapítvány elnök asszonyának, Dr. Szűcs Ildikónak!

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális fesztiválja augusztus 13-tól 22-ig várja a látogatókat! A Zempléni Fesztivál a természeti környezettel és a gyönyörű történelmi helyszínekkel harmonizáló, finomra hangolt összművészeti rendezvény, ami immár 30 éve megadja látogatóinak a felfedezés örömét a felvonultatott különböző zenei műfajokban, irodalmi, színházi és táncszínházi előadások és kiállítások során csakúgy, mint a helyszínein elérhető gasztronómiai, borászati értékekben.

Az idei, közel 70 programból álló rendezvény magas színvonalú komolyzenei hangversenyekkel, színházi és irodalmi estekkel, táncszínházzal, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget és az ország más vidékeiről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat egyaránt. Az augusztusi napokban olyan válogatott művészeti palettát kínálnak, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni.