#EUChooseSafeFood

Kampányt indít az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a tudatos élelmiszer-választásról.

A megfelelő élelmiszerek beszerzése és az ételkészítés felelősségteljes feladat, akár magunknak főzünk, akár a családnak vagy a barátoknak. Nem elég, ha az étel ízletes, az is fontos, hogy mindig friss legyen, ne tartalmazzon nem kívánatos allergéneket és mind a tárolás, mind a főzés során tartsuk be az élelmiszerbiztonsági szabályokat.

Az EU szakemberei azon fáradoznak, hogy a polcokon elérhető élelmiszerek biztonságosak legyenek. Az ő tudományos munkájukra hívja fel a figyelmet az EFSA új #EUChooseSafeFood kampánya, melyet a Nébih is aktívan támogat, s amelynek kiemelt célja, hogy segítse a vásárlókat a megalapozott döntéshozatalban.

A július 30-án induló, az egész unióra kiterjedő EFSA kampány megérteti velünk, hogy mennyire fontos az élelmiszerbiztonságban a tudomány, a tudományos szakemberek munkája és hogy ez a munka hogyan segít nekünk, hogy magabiztosan vásároljunk. Mindemellett a kampány számos gyakorlati tanácsot is ad a fogyasztók számára. Megtudhatjuk, hogy miért nem szabad a nyers burgonyát a hűtőben tárolni, milyen információkat találunk az élelmiszerek címkéjén, mik azok az adalékanyagok.

A kampány weboldalán elérhető a #EUChooseSafeFood kampány teljes eszköztára, amely vizuális anyagokat, rövid filmeket és közösségimédia-bejegyzéseket tartalmaz, mindenkinek megkönnyítve ezzel a kampányhoz való csatlakozást.

További információ itt.

Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) egy, az Európai Unió által finanszírozott európai hivatal, az európai intézményektől (Bizottság, Tanács, Parlament) és az uniós tagállamoktól függetlenül működik. 2002-ben hozták létre az 1990-es évek végén bekövetkezett élelmiszer-válságok után, hogy az élelmiszerláncot érintő kockázatok terén hiteles kommunikációs forrásként és tudományos tanácsadóként szolgáljon. A hivatalt az Általános Élelmiszertörvény - 178/2002 rendelet alapján hozta létre az EU.

Hirdetés