My World, My Dream

Szólólemezt készített Kékkői Zalán, a Beatrice zenekar gitárosa.

Az instrumentális rockzenei albumon kiemelkedő zenésztársak közreműködnek, köztük a Grammy-díjra esélyes Borlai Gergő dobos.  A lemez vásárlói egy exkluzív nyereményjátékban is részt vehetnek. A jellegzetes, jól felismerhető, saját stílusban és sounddal játszó gitáros, Kékkői Zalán a kilencvenes évek óta van jelen a hazai rockzenében előadóként, de saját szerzeményeit most először hozza nyilvánosságra a My World, My Dream című nagylemezén. A rocklemezen lágyabb hangvételű, dallamos szerzemények és zúzósabb, keményebb dalok is helyet kaptak.  

Nagyjából 15-20 éve kezdtem instrumentális szólófelvételeket írni, de eddig nem igazán jutott időm arra, hogy elmélyülten foglalkozzam velük. Minél több időt töltöttem a dalok írásával, annál jobban erősödött bennem, hogy mennyire szeretném megmutatni, mit gondolok az instrumentális zenéről. A végeredmény számomra egy álom beteljesülése. Ezért lett a lemez címe My World, My Dream (Az én világom, az én álmom. Nagy boldogság számomra az első szólólemezem, és magam sem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés lesz kézbe venni – mondta Kékkői Zalán. A dalokat Kékkői Zalán írta, ám közreműködőként kiváló zenésztársakat hívott meg a szólólemezére. 

Még a Kőbányai Zenei Stúdióban, a kilencvenes években ismertem meg Borlai Gergő és Kaszás Péter dobosokat, akik igazi világklasszisok. Kaszás Peti évek óta Al Di Meola zenekarának tagja, Borlai Gergő pedig jelenleg Grammy-díjra esélyes a The Missing Song című szólólemezéért a legjobb kortárs instrumentális album kategóriában és világsztárok sorával turnézik a világ minden pontján. Bár régóta ismerjük egymást, korábban nem volt alkalmunk együtt zenélni. Hasonló szempontok alapján választottam a többieket is. Elsősorban olyan művészeket kértem fel közreműködésre, akiknek évek óta követem a munkásságát és nagyon szeretem, amit képviselnek. Így a lemezen Fehérvári Attila, Takács Roland Kanóc, Fekete Tibor Samu és Laczik Fecó basszusgitározik, valamint Szebényi Dani játszik a billentyűs hangszereken, a hangmérnök pedig Szakos Krisztián volt. A dalok hangulatától függően kértem fel őket az együttműködésre, és megtisztelő, hogy mindannyian azonnal igent mondtak. Az adott keretek között pedig kreatívan hozzátették a saját tudásukat, személyiségüket, zenei világukat a szerzeményeimhez- tette hozzá Kékkői Zalán.

A megjelenéshez egy exkluzív nyereményjáték is kapcsolódik. A lemez mellé ugyanis a vásárlók egy kupont kapnak, és ha az abban található kódot visszaküldik, részt vesznek egy sorsoláson. A győztes az Ibanez legújabb elektromos gitárját nyeri meg, amelynek a világpremierje szeptember 1-jén lesz, vagyis az első, Magyarországra érkező vadonatúj hangszer tulajdonosa Kékkői Zalán szólólemezének vásárlói közül kerül majd ki.

A My World, My Dream című lemeze első dalát már tavaly bemutatta Kékkői Zalán. A Shelter (Menedék) című szerzemény a karanténra is reflektált, hiszen a gitáros számára a járvány idején az volt a menedék, hogy otthon lehetett a családjával és zenélhetett, saját dalain dolgozhatott. A Shelter után két további klip is készült. A Consolation (Vigasz) című szerzemény Zalán édesapjának emlékére született. Egy héttel ezelőtt pedig megismerhette a közönség a Catfight (Cicaharc) című dalt és klipet. A klip érdekessége, hogy a forgatáson élőben rögzítették a gitárhangot.  Kékkői Zalán szólólemeze, a My World, My Dream már valamennyi ismert online platformon elérhető, fizikai formátumban pedig az oldalon rendelhető. Bővebben itt.

Kékkői Zalán magántanároktól vette az első gitárleckéket, majd 1996-ban kezdett tanulni az akkor indult, mára legendássá vált Kőbányai Zenei Stúdióban. Pályafutása során számos formációval és előadóval dolgozott. A kilencvenes években például a Psycho és a Smith’s and Session tagja volt, majd 2001 végén Ákos hívta meg a zenekarába, amelynek egy kis megszakítással 2014-ig volt a tagja.  Közben 2011-ben a Káosz Központ zenekar egyik alapítótagja volt, amellyel egy nagylemezt adtak ki. Emellett Kékkői Zalán három évig volt Varga Miklós zenekarának gitárosa, de a közönség hallhatta a játékát Rúzsa Magdi és Keresztes Ildikó koncertjein is.  A rockzene mellett olyan színházi produkciókban is játszott, mint a Hair, a Shrek, a Passió XXI és a Hegedűs a háztetőn. Miután 2010-ben bekerült Szörényi Levente Hattyúdal koncertjének zenekarába, egymást követték a hasonló felkérések, hiszen gitározott az Illés Beatünnep című produkciójában, a zenekar dalaira épült Tiéd a világ című zenés színdarabban, az István, a király című rockoperában a Királydombon és az Arénában, illetve a Fonográf együttes búcsúkoncertjén is. Nagy Feró 2018-ban kérte fel közös munkára, azóta a Beatrice gitárosa. Első közös fellépésük a zenekar 40. születésnapi koncertje volt az Arénában. Kékkői Zalán 2018 óta az Ibanez márka és a Curt Mangan húrok hazai képviselője, tanít az Intermuzika zeneiskolában, valamint évek óta rendszeresen oktat a Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban.