HOMEINFO Hetek

Trendek, vásárlói szokások, érdekes tapasztalatok.

A sikeres tavaszi akció után, idén másodszor rendeztük meg az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez kapcsolódó termékek és szolgáltatások kedvezményes vásárlására lehetőséget kínáló HOMEINFO Heteket. Mit tapasztaltunk és mi az, amin változtattunk az előző akcióhoz képest? Milyen tendenciákról árulkodnak a számok?

A pandémia miatti lezárások, a lassan, de biztosan természetessé váló home office egyik következménye, hogy otthonunk a korábbinál is több figyelmet kapott.

A járvány melletti másik fontos tényező, mely a fókuszt lakásainkra irányította, hogy január eleje óta elérhető az új Otthonfelújítási támogatás. Így tehát a legelszántabb halogatók is megszólítva érezték magukat és nekiláttak nem csak a tervezésnek, hanem a megvalósításnak is. Tavasszal közel száz cég csatlakozott a HOMEINFO kezdeményezéséhez, mely során átlagosan 20-25% kedvezménnyel vásárolhattak az érdeklődők, országszerte közel 4.000 üzletben és webshopban. A tavaszi kampányunkat több mint 500.000 ember látta, közel 200.000 ember járt az oldalunkon, ahonnan csaknem 30.000 kupont töltött le a több mint 6000 regisztrált érdeklődő.

A tavaszi időszak jobban kedvez a nagyobb munkáknak, több idő marad befejezni akár egy teljes házfelújítást is. Ezért a kuponok akár az építkezés előtt állók vagy kertszépítésben gondolkodók számára egyaránt elérhetők voltak, de partnereink beszámolói szerint sok vásárló érkezett konkrét elképzelésekkel már folyamatban lévő felújításhoz, illetve többen a későbbi munkálatokhoz gondoskodtak már előre a szükséges anyagokról. A tavaszi akció során egyértelmű volt, hogy a fürdőszoba felújítás igazi sláger téma és felméréseink azt mutatták, hogy a lelkesedés nem csitul.  Érthető módon kiugróan magas kereslet mutatkozott a burkolatok iránt, hiszen ez a termék az otthonszépítés jolly jokere. Segítségével viszonylag gyorsan és költséghatékonyan érhető el látványos változás és nem csupán a fürdőszobában, hanem bármelyik helyiségben, de akár a kertben, teraszon is. A költések jelentős része tehát ide koncentrálódott. Ugyancsak komoly figyelmet kaptak a háztartási nagygépek kedvezményes vásárlására vonatkozó kedvezményeink. Tekintve, hogy a felújítási támogatás a beépíthető készülékekre vehető igénybe, természetes, hogy a legtöbben ezeket választották.

A tavaszi HOMEINFO Hetek alkalmával számos, hasznos tapasztalattal gazdagodtunk, és a capitaloneshopping.com oldalán elérhető statisztikákból megtudtuk, hogy a kuponoknak köszönhetően a vásárlók

•          48%-a a tervezettnél hamarabb vásárol,

•          38%-a olyan termékeket is megvesz, melyekre nincs szüksége,

•          41%-a valódi cél nélkül keres valami vásárolni valót,

•          37%-a több terméket vásárol,

•          25%-a többet költ.

A fogyasztók

•          68%-a úgy véli, hogy a kuponok növelik a márka ismertséget

•          68%-a állítja, hogy a kuponok márkahűséget generálnak

•          60%-a szívesen használ digitális kuponokat

•          50%-a nagyobb valószínűséggel látogat meg egy üzletet, ha vannak oda szóló kuponjai.

Saját statisztikánk alapján a költések megoszlása a következőképpen alakult:

   Fürdőszoba 32,5%

   Lakberendezés 28,6%

   Konyha 22,8%

   Építőanyag 8,8%

   Épületgépészet 7,4%

Az őszi HOMEINFO Hetek toplistája – az első hetek tapasztalatai alapján:

Kategória szerint:

   1. Hűtés-fűtés

   2. Fürdőkádak

   3. Fürdőszoba bútorok

   4. Wellness termékek

   5. Páraelszívók

Terület szerint:

   1.         Budapest

   2.         Kecskemét

   3.         Győr

   4.         Debrecen.

   5.         Nyíregyháza

Az őszi, szeptember 17. – október 17. közötti HOMEINFO Hetek inkább a belső terekben zajló munkálatokról, a helyiségek berendezéséről szól. A partneri és vásárlói visszajelzéseket figyelembe véve, ezen a téren tehát a korábbinál gazdagabb kínálat érhető el a kedvezményeinkkel.

Ezzel párhuzamosan indítottuk el a homeinfo oldalunkon legújabb szolgáltatásunkat, ahol kész vásárlási tippekkel, inspiráló összeállításokkal és letölthető vásárlási listákkal nyújtunk ötleteket a további otthonszépítéshez. 

Bővebb információ itt.