Contempo Classic koncert a Kós Károly Művelődési Házban

Budakalászon ezen a héten is egy igazi zenei ínyencség várja az élőzene rajongóit: a terítéken klasszikusok újragondolva.

A rendkívül sokszínű zenész-egyéniség, Pozsár Eszter izgalmas triója, a Contempo igazán színes palettáról válogat: többek között a klasszikust, a jazzt és a népzenét olvasztva magába varázsol valami egészen újat, s mégis, ahogy a project neve is sejteti, kortársnak mondhatót. A fuvolista-szaxofonos Eszterhez Horányi Sándor gitárral, Csurkulya József pedig cimbalommal társul.

Kortárs - Valljuk be, hogy sokakban minimum tartózkodást vált ki a szó említése.

"Számunkra a kortárs az élő és bennünk zajló jelen, minden, ami hat ránk, és amivel mi hatunk a körülöttünk lévőkre. A világnak ezen a részén felnőve rengeteg hatás ért bennünket: európai klasszikus zene, hiszen azt tanulva nőttünk fel, megismerve népdalokat, magyar és balkáni zenét, jazzt és azon belül is rengeteg irányzatot. Tettünk kitérőt számos más zenei stílus felé, és mindez a sok élmény alakított bennünket, formálta, gazdagította eszköztárunkat. Sok kritika éri a kortárs klasszikus zenét, és általában a kortárs művészetet „már mindent kitaláltak, nincs tovább, megfagyott”. Mi úgy gondoljuk, hogy sokféle út van, ami tovább visz, és mi találtunk egyet, ami számunkra inspiráló és hosszabb távon perspektívát nyit. Egyesítettük mindazt, amit jó szívvel befogadtunk, és nem gondolkodunk stílusokban, skatulyákban… " - ajánlja magát az együttes.

A Contempo Classic program, amivel most, október 22-én Budakalászra is érkezik a hármas, a klasszikus zenére koncentrál. Az előadáson egy izgalmas zenei utazás által jutunk majd el a klasszikustól a kortárs zenéig és a Contempo trió improvizatív világáig. Ebben az utazásban vendégfellépőként Puskás Levente, a hazai szaxofonozás kiemelkedő tehetségű előadója lesz a Contempo művészeinek segítségére.

Contempo Classic koncert

2021. október 22. péntek, Kós Károly Művelődési Ház

További információ az eseményről itt.