10. jubileumi Sissi Őszi Tánchét

November 20. és 26. közt rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a 10. jubileumi Sissi Őszi Tánchetet.

November 20. és 26. között, idén tizedik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a 7. kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett egyhetes táncfesztivált, a Sissi Őszi Tánchetet. A tánchét idén is a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba; a meghívottak közt szerepel a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a Székesfehérvári Balett Színház és a Győri Művészeti Szakgimnázium is. A színházi program a házigazda Közép-Európa Táncszínház bemutatójával indult november 20-án, majd egy másik előadásukkal zárul 26-án pénteken. A fesztiválon kiemelt figyelmet kapnak a fiatal tehetségek koreográfusként és előadóként egyaránt.

"Különösen fontos lett számunkra ez a 10. jubileumi tánchét. Büszkék vagyunk arra, hogy minden évben megtartottuk, még tavaly is, amikor rekord idő alatt kellett a nulláról újraszerveznünk és az online térbe áttenni a fesztivált. Most pedig örülünk, hogy ismét élőben találkozhatunk a közönséggel. Természetesen a javasolt óvintézkedéseket betartva, de annál nagyobb szeretettel látunk újra minden táncszeretőt az előadásokra." - mondta Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója, majd hozzátette: "Évről évre picit mindig alakul és meg-megújul, de alapvetően a kezdetek óta ugyanaz áll a SŐT7 középpontjában: a vidéki táncműhelyek bemutatása. És bár ugyanezek a magas színvonalú, remek táncegyüttesek - mint az egri, a miskolci vagy a székesfehérvári társulatok - Budapesten megfordulnak igazi, nagyszínházi produkcióikkal, bizonyos előadásoknak éppen a Bethlen kamaraszínházi, mondhatni intim tere áll jól. Mert itt még az utolsó sorból is hallani a lábak földön csúsztatását, érezni a táncos mozgásának szelét, hallani a szuszogást. Ez teszi igazán közelivé és különlegessé az összes itteni előadást."

A SŐT7 programja a Bihari János Táncegyüttes - a fesztivál kerületi díszvendége - 65 éves ünnepi műsorának vetítésével, illetve a fesztivál nulladik napján, november 19-én az Eifert János mesterkurzus: Mester és tanítványai című, táncos témájú fotókiállításával egészült ki. A kísérőprogramok ingyenesen látogathatóak. 

A további részletes programok:

november 22. hétfő 19.00  -     GG Tánc Eger: Beethoven V. 

   Koreográfus: Roberto Galvan

november 23. kedd 19.00  -    Miskolci Balett: A helység kalapácsa

   Koreográfus-rendező: Kozma Attila 

november 24. szerda 19.00  -    Székesfehérvár Balett Színház: Aritmia 

   egyfelvonásos előadás közönségtalálkozóval

   Koreográfus: Egerházi Attila

november 26. péntek 19.00  -    Közép-Európa Táncszínház: Ambíció-est

   A társulat tagjainak szóló előadásai

Kísérőprogram:

   november 25. csütörtök 19.00  -    Bihari 65 – filmvetítés

   A Bihari János Táncegyüttes ünnepi műsorának vetítése.

A fesztivál ideje alatt a Mester és Tanítványai - Eifert János mesterkurzus fotókiállítás az előadások előtti egy órában látogatható a Bethlen Galériában.

A kísérőprogramok ingyenesek.

Jegyek: Teljesárú jegy: 2500.- , Támogatói jegy: 5000.- , Kedvezményes jegy (7. kerületi, diák és nyugdíjas): 2000.-

Jegyinformáció itt.   és itt.

Szervező: Bethlen Téri Színház.  Házigazda: Közép-Európa Táncszínház

Részletes programleírás, bővebb infó és fesztiváljegyek itt.

Hirdetés