Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel? - férfimese egy felvonásban

A Gózon Gyula Kamaraszínház bemutatója a FÉM Színházban.

Ez lesz a darab huszonötödik színházi bemutatója 1996 óta. Közel 80 színész játszotta már, határon innen és túl, többszáz előadásban – voltak akik viharból, égzengésből indultak, mások mozdulatlanul várták a hajnalt, volt hogy egy szinte meztelen lány lépett ki a bőgőtokból, mások kartondobozokból építettek világot köré. Játszották foltos frakkos lecsúszott urak és derűs csepűrágók, kisemmizett színészek prolik és amatőr bohócok. A színház ezer formája és árnyalata.

Vajon ez most milyen lesz? A történet örök – három férfi mesél egy nőről. A szerelemről. A titokról. A fiatalságról. Sok nevetéssel, fájdalommal.

Az ősbemutatón sötét volt. A nézőtér elcsendesült. Melankolikus szláv gitár szólt. Feljött a fény, mint a hold. A színen egy bordó nagybőgőtok, egy kék láda és egy mélyzöld kottatartó állt. Aljosa egy leheletkönnyű színes muszlinkendőt nézeget, vággyal, szomorúsággal. Jura elveszi tőle és a belső zsebébe teszi. Gyabkin abbahagyja a gitározást, s mintha a nemrég elhangzott történet folytatása izgatná… Te Jura, de mi lett a nővel

Anton Pavlovics Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

Bemutató: 2022. január 15. 19:00

FÉM Arts & Café (1056 Budapest, Váci utca 40.)

Következő előadás: január 20. 19:00

Szereposztás

Jura                 Tűzkő Sándor

Gyabkin          Stubnya Béla

Aljosa             Kálid Artúr

Rendező         Tasnádi Csaba

Producer:  Szabó Ágnes

Látvány: Auer Alexandra e.h.

Zenei munkatárs: Fehérváry Lilla

Rendezőasszisztens: Nagy Viktória