Peer Krisztián tárlatvezetése

A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből.

„Népmesék alapmotívuma: azt add nekem cserébe az életedért, amiről nem tudod, hogy a birtokodban van.  Elsőre nem árulja el a net, hogy a zselatinos ezüst technika ad-e a konkrét tárgynak, a nagyításnak egyediséget. Egy elgörbült szöget nem dobunk ki. Gyűjtő abból a gazdagból lesz, aki szegénynek érzi magát. Kiállítás az, amin egy gyűjtő dicsekvésből elpazarolja az életét. Önreflexív optikai csalódások, letisztult térszemlélet és provokatív péniszek: szervezőelv a kaliberérzékenység. Vagy tessék, ha akarod, kedves látogató, az a szemérmetlenség közös a kiállított művekben-művészekben, amivel a látványt manipulálják, sőt belenyúlnak, a figyelmet a kép tárgyáról a képkészítés technikájára terelik.” – írja Peer Krisztián a Mai Manó Ház aktuális kiállításáról.

Február 9., szerda, 18.00 – Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésre invitáljuk a látogatókat. Az első tárlatvezetőnk, Peer Krisztián, Baumgarten-díjas költő.

Regisztrálni a programra az  e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – február 9. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek. A Mai Manó Ház kiállítóterében az egészségügyi maszk viselése kötelező, a tárlatvezetések és koncertek alatt is.