Paramount néven folytatja a ViacomCBS

A névváltoztatás mellett rengeteg újdonsággal is készül a nemzetközi médiaóriás.

Nagy bejelentést tett a ViacomCBS globális médiavállalat a tegnapi befektetői tájékoztatóján: február 16-tól Paramount Globalként – röviden Paramount néven – folytatja működését. Ezen felül folyamatosan frissülő tartalmakról, streaming-lehetőségekről és a jól ismert márkák és franchise-ok jövőjéről is lerántották a leplet.

Mindössze két évvel a Viacom és a CBS összeolvadása után a többek között a Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Paramount Network, illetve CBS tévécsatornákat, valamint a Paramount+ és Showtime streaming szolgáltatásokat és a Paramount filmstúdiót működtető nemzetközi médiavállalat egy ismerősen csengő néven folytatja tevékenységét, amellyel világszerte a lehető legtöbb embert igyekszik ellátni szórakoztató és maradandó tartalmakkal.

„A Paramount ikonikus hegycsúcsa gazdag történelmet rejt, hiszen a vállalat Hollywood aranykorában feszegette az iparág határait. A névváltoztatással felvállaljuk, hogy mi a jelen úttörői vagyunk” – mondta Shari Redstone, a vállalat igazgatótanácsának elnöke.

A Paramount a jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a streaming piacára, így a Paramount+ előfizetői számára biztosítottak a rendszeresen érkező új filmek és sorozatok. A szolgáltató már 2022-re is 50 új saját gyártású tartalmat jelentett be, ráadásul rengeteg ismert és rajongott franchise kap folytatást.

Az MTV animált sztárjai, Beavis és Butt-Head egy új sorozatban és egy egész estés filmben térnek vissza a képernyőkre. Feltámad a zenecsatorna sikerszériája, a Teen Wolf is: egy nagyjátékfilm erejéig folytatódik a hat évadot megélt történet. Trey Parker és Matt Stone, a South Park alkotói még idén két nagyobb különkiadással készülnek a széria 24. évada mellett. Az elkövetkező években pedig rendszeressé válnak majd a Paramount+-on a polgárpukkasztó negyedikesek hosszabb kalandjai.

A videojáték-adaptációk frontján is élen jár a Paramount. A SEGA Corporation kék sündisznója, Sonic már a második mozifilmjénél tart, a stúdió pedig megrendelte a harmadikat is. A karakter ezen felül egy élőszereplős sorozatban is látható lesz a streaming-szolgáltatón. A világhírű sci-fi játék, a márciusban érkező Halo pedig már a debütálása előtt megkapta a bizalmat, így érkezhet a második évad.

Kiemelt figyelmet kapnak a gyermekeknek készült tartalmak is: többek közt a SpongyaBob Kockanadrág, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Dóra, a felfedező is új évadokkal gazdagodik. Az alakváltó robotok háborúját elmesélő Transformers pedig az érkező mozifilmek mellett egy animációs sorozattal is bővül a Nickelodeon képernyőjén, melynek címe Transformers: EarthSpark.

A vállalat korábbi bejelentésének megfelelően Magyarországra SkyShowtime néven lesz majd elérhető a Comcasttal közös, Paramount tartalmakat is magába foglaló streaming szolgáltatás.