Vajdahunyad Kortárs Art&Wine

Mata Attila Munkácsy-díjas szobrászművész és Sallay László festőművész közös kiállítása.

A sokéve sikeres Stefánia Szoborpark Tárlat továbbra is folytatódó programjai mellett egy új kiállítóhely kezdi meg működését a Városligetben, a Vajdahunyad várában működő Magyar Mezőgazdasági Múzeum egyik legszebb épületszárnyában, Vajdahunyad Kortárs címmel.

A Vajdahunyadvár tágas, rendkívül reprezentatív helyszínén, Budapest talán legismertebb műemléki környezetében, kiváló múzeumi körülmények között teremtette meg a kortárs magyar képzőművészet progresszív irányzatainak hosszú távú bemutatkozási lehetőségét, a Vajdahunyad Kortárs kiállítási program keretében, Klacsmann Péter, Magyar Kultúra Egyesület elnök, kurátor, Dr. Estók Jánossal, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatójával.

A már megszokott módon, stiláris megkötések nélkül, kizárólag a minőség jegyében szerveződnek a Vajdahunyad Kortárs tárlatai is, ahol a kortárs magyar képzőművészet legújabb törekvései mellett a legrangosabb hazai szobrászművészek és festőművészek számára teremtenek kiemelkedő színvonalú bemutatkozási lehetőséget.

A havonta megújuló tárlatok mindig egyszerre két művész, egy szobrászművész és egy festőművész életművéből válogat és a művészek által legfontosabbnak tartott alkotásokat mutatja be.

Ez a szimbiotikus szobrász-festő párosítás, átgondolt kiállítás rendezői koncepció, hogy az egyszerre, egymás mellett jelen lévő művek és műfajok közötti lehetséges áthallásokra reagálva, a látogató számára új művészi összefüggések, dimenziók felfedezésének lehetőségét kínálja fel.

A Vajdahunyad Kortárs ünnepi megnyitója és egyben első kiállítása, két élvonalbeli kortárs művész, Mata Attila szobrászművész és Sallay László festőművész közös tárlata: 2022. március 23. 18 óra.

„A kiállított alkotások közvetlenül a művészektől előjegyezhetők és megvásárolhatók, így nemcsak kedves művészbarátként, hanem mint lehetséges vásárlóként is számítok megtisztelő jelenlétükre ezen a mindannyiunk számára fontos és jelentős eseményen!

Ünnepeljük együtt, hogy a kortárs magyar képzőművészet most először kap helyet hosszú távra a hagyományos múzeumi struktúrában, ezzel új kiállítási lehetőséget teremtve korunk művészei számára és új platformot nyitva a kultúra és a művészet iránt érdeklődő nagyközönség számára is. Hívd el, hozd el barátaidat, szeretteidet is, legyen ez a mi közös ünnepi eseményünk a művészet, a barátság és a kultúra jegyében! Találkozunk 23-án, szerdán, a Vajdahunyadvárban!” ! (Klacsmann Péter)