NSPanel - Központi okosotthon vezérlés

Már lassan Dunát lehet rekeszteni az okosotthon eszközökből. A kihívás már nem az, hogy egy adott célra találjunk megfelelő eszközt, hanem az, hogy ezeket az eszközöket, hogyan tudjuk könnyen egy központosított helyről vezérelni.

A SONOFF ezt a nem kis célt tűzte ki maga elé azzal, hogy termékeit próbálja a lehető a legtöbb platformról vezérelhetővé tenni, sőt további gyártók termékeit is integrálni a rendszerbe.

Ebben a filozófiában készítették el az NSPanel-t, ami már külseje alapján is egy stílusos okosotthon eszköz, nemhogy a tudása alapján. Az NSPanel elsősorban egy kapcsoló, méghozzá egy dupla kapcsoló, amivel felokosíthatjuk a világításunkat, de ennél valóban sokkal többről van szó.

A színes kijelzőnek köszönhetően, mutatja az éppen aktuális időjárást és hőmérsékletet, beleértve az aznapi várható minimum és maximum hőmérsékleteket. Ez a funkció kimondottan hasznos egy bejárati ajtóknál, hogy reggel tudjuk hogyan érdemes felöltöznünk. Ezen kívül mutatja a pontos időt, dátumot és a jelenlegi belső hőmérsékletet. Csakhogy a kijelző érintésérzékeny és a SONOFF eWeLink alkalmazással sokkal többre is képes.

Az eWeLink a SONOFF iOS-re és Android-ra elérhető mobil alkalmazása, melynek segítségével SONOFF eszközeinket elérhetővé tehetjük Alexa-ra vagy a Google home-ra. Akik az Apple Home alkalmazást használják azoknak se kell elkeseredniük, a hivatalos homebridge-ewelink alkalmazással összekapcsolhatják az Apple Home-ot a eWeLink-kel. Az integráció olyan jól működik, hogy még az NSPanel belső hőmérséklet adatai is látszódnak az Otthon alkalmazásban.

Az eWeLink nem csak a SONOFF eszközeit támogatja, hanem képes más gyártók eszközeit is vezérelni, így például a Philips Hue eszközeit is. Ezáltal az eWeLink-ben ugyanúgy kezelhetjük a Philips világítást, mintha SONOFF eszközök lennének. Ráadásul, amit az eWeLink-kel kezelni tudunk azt ki tudjuk rakni az NSPanel-re úgynevezett Widget-ként, ezáltal az NSPanel mint egy központi okosotthon vezérlő tud működni. Mostantól nem kell elővenni a telefonunkat, ha le szeretnénk kapcsolni a világítást az erkélyen, az NSPanel-ről ezt közvetlenül meg tudjuk oldani.

Az NSPanel-el tudunk vezérelni reléket, kapcsolókat, konnektorokat, fénycsíkokat, világítást, de még akár a termosztátot is. Az NSPanel egyik legnagyobb erénye, hogy egy normál kapcsoló aljazba belefér, ezért nem szükséges külön átalakítás a bekötéséhez. A hálózathoz WiFi-n kapcsolódik, így külön kábelt se kell behúzni a bekötéshez mindössze egy fázisvezetőre és egy nullavezetőre van szükség.

Az NSPanel most bevezető áron május 31-ig $65.9-ért elérhető a ITEAD gyártó honlapjáról.