4 tipp, hogyan szervezd meg az esküvődet otthon

Otthoni esküvő? Miért ne lenne lehetséges? Ebben a cikkben elmondjuk, hogy mire figyelj, ha a kertben szeretnétek összekötni az életeteket!

A kertedben szeretnéd megszervezni az esküvődet, mert túl drága a bérelt hely, ráadásul így sokkal hangulatosabb? Ebben a cikkben olyan tippeket gyűjtöttünk össze, ami meghitté és családiassá varázsolja a csodálatos napot. Kiderül belőle, hogy nem is szükséges rendezvényhelyszínt keresned, hiszen minden ott van az orrod előtt. Lássuk a legfontosabb dolgokat!

Esküvő otthoni környezetben

Nem mindenki vágyik többszáz fős lakodalomra. Akadnak, akik nem engedhetik meg maguknak, de vannak olyanok is, akik inkább családias közegre vágynak, ami szűk körű, csendes és romantikus. Otthon jól ismert terepen köthetitek össze az életeteket, így jó ötlet lehet ebben gondolkodni. Van azonban pár olyan dolog, amire érdemes ügyelni.

  1. Legyen kéznél minden időben
    Az egyik legfontosabb, hogy meglegyenek a ruhák, a cipők, a kiegészítők, illetve az ékszerek. Eljegyzésre, esküvőre gyűrűk online is beszerezhetőek, így nem szükséges bejárni értük az egész világot. Emellett érdemes már 5-8 hónappal a nagy nap előtt előkészülni a nagy napra, elgondolni, hogyan fognak elférni az udvaron vagy a házban a vendégek. Legyen ütemterv, forgatókönyv, így csökkenthetitek a stresszt az esemény napján.
  2. A hely kiválasztása
    Az, hogy otthon lesz a lakodalom, még nem hozza magával azonnal, hogy tudjátok, a ház és az udvar melyik részén vezénylik le a ceremóniát. Válasszátok ki, hogy közös otthonotokban, esetleg az egyik szülői háznál tartjátok meg az esküvőt. Gondoljátok át, hogy hol van elegendő hely, hiszen a zsúfoltság nem teszi túl kellemessé a lakodalmat, az étkezést és a táncot.
  3. Számítsatok az esőre!
    Valószínűleg az időpont jó pár hónappal az esemény előtt megvan, azonban így sem tudhatjátok előre, hogy vajon esni fog-e az eső vagy sem. Nem árt tehát az esőre is felkészülni, a rossz időre, hogy megóvjátok a násznépet. Fontoljátok meg, hogy sátrak alatt vagy a lakásban véditek meg őket és az egész esküvőt. Vegyetek számba mindent, hiszen még a nagy meleg, a tűző napsütés is kellemetlen lehet.
  4. Gondoljátok át a tematikát!
    Manapság már egy esemény sem unalmas, hiszen a legtöbb esetben egy vezértéma köré épülnek. Ez fog meghatározni mindent az adott napon: a ruhát, a zenét, az ételeket, mindent, de főként a dekorációs elemeket. Legyen hát az egésznek egy kerete, egy központi tematikája, ami köré építeni tudtok. Lehet az egy piknik, egy rusztikus, egy vintage, egy olaszos, de akár egy romantikus lakodalom egyaránt.

Összegezve

Otthoni esküvő? Miért ne lehetne? A ház körüli, a kertben tartott esemény ugyanis nagyon hangulatos és élvezetes tud lenni, de érdemes mindent előre megtervezni. Legyen forgatókönyv, ütemterv, hogy az esküvő zökkenőmentes lehessen.