Az IKEA bemutatja a DIRIGERA-t, az okostermékekhez használt Matter-szabványú hubot, valamint az új IKEA Home smart alkalmazást

Az IKEA újabb lépéseket tesz azon az úton, melynek célja, hogy még intelligensebb otthoni alkalmazásokat tegyen elérhetővé az emberek többsége számára.

Októbertől lesz kapható a DIRIGERA, az okostermékekhez készült, Matter-szabványú hub (irányítóközpont), amely az IKEA Home smart alkalmazás új verziójával együtt indul útjára.

A DIRIGERA okostermékekhez gyártott Matter-szabványú hub elindítása a következő lépés afelé, hogy a vállalat az emberek többsége számára szebb hétköznapokat és okosabb otthoni környezetet teremtsen. Az új szoftverrel a DIRIGERA több termékszegmens kezelésére és több termék bevonására képes, mint a jelenlegi TRÅDFRI jeltovábbító. Lehetővé teszi az új és felhasználóbarátabb IKEA Home smart alkalmazás használatát is.

„A DIRIGERA hubbal és az új alkalmazással az volt az egyik célunk, hogy erősítsük és egyszerűsítsük az új okostermékek okosotthonhoz való csatlakoztatásakor történő bevezetési folyamatot. Személyre szabott lehetőségekkel is kiegészítettük, például az okostermékek előre beállított funkcióival egyedi szcenáriók hozhatók létre, a különféle otthoni tevékenységekhez és hangulatokhoz” – mondja Rebecca Töreman, az IKEA of Sweden üzleti vezetője.

„A TRÅDFRI jeltovábbító 2014-es bevezetése óta érkezett felhasználói visszajelzéseknek köszönhetően a továbbiakban is azon dolgozunk, hogy egyesítsük a technológiát az egyszerűséggel és a hozzáférhetőséggel, valamint lakberendezési szakértelmünket a jövő igényeire adott megoldások szolgálatába állítsuk” – folytatja. Az új IKEA Home smart alkalmazás kényelmes, felhasználóbarát és könnyen vezérelhető, hogy kevesebb akadállyal szembesüljenek azok, akik okosotthont szeretnének kialakítani. Az alkalmazás ráadásul jelentősen megkönnyíti az eszközök csatlakoztatását a DIRIGERA hubhoz.

Az okostermékekhez készült új DIRIGERA hub segítségével a felhasználók az IKEA összes okostermékét beépíthetik a rendszerbe, és egyenként, készletben vagy csoportosan irányíthatják őket az új IKEA Home smart alkalmazásban. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző szcenáriókat hozzanak létre az okostermékek előre beállított funkcióival, és növeli az okosotthon személyre szabásának lehetőségeit.

„Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb érdeklődést tapasztaltunk az otthonok, különösen az okosotthonok iránt. A digitális megoldások és technológiák a mindennapi életünk szerves részévé váltak, és ma már az otthonunkban is jelen vannak. Az okosotthonok az általunk megszokott és szeretett otthonok továbbfejlesztett változatai. Az IKEA okostermékeinek széles kínálata az otthoni hangrendszerekre, a világításmegoldásokra, a légtisztításra, az árnyékolásra és a jövőben még sok más területre is kiterjed” – mondja Björn Block, az IKEA of Sweden okosotthon üzletágának vezetője.

A DIRIGERA és az új IKEA Home smart alkalmazás a tervek szerint 2022 októberében kerül piacra. A felhasználók továbbra is használhatják a TRÅDFRI jeltovábbítót és a jelenlegi alkalmazást, és a már megvásárolt IKEA okostermékek csatlakoztathatók a DIRIGERA hubhoz, amivel ugyanolyan jól működnek. A tervek szerint 2023 első felében az IKEA az otthonon kívüli hozzáférést is bevezeti.