A 13 milliárd forintot is meghaladta a Forest-Vill árbevétele 2021-ben

Rekordbevétel, erősödő szolár piac és dinamikus nemzetközi terjeszkedés jellemezte a hazai energetikai szektor meghatározó szereplőjét.

Fennállása óta a legerősebb évét zárta a hazai energetikai szektor dinamikusan fejlődő szereplője, a közel 200 főt foglalkoztató Forest-Vill – a társaság árbevétele 2021-ben mintegy 13,3 milliárd forintot tett ki, amely közel 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A Forest-Vill amellett, hogy jelentősen növelte egyes üzletágai bevételét, a nemzetközi terjeszkedésre is kiemelt figyelmet fordított. A vállalat főképp a közel-keleti régióban erősítette pozícióit, ennek mentén Kuvaitban egy saját iroda megnyitása is a tervek között szerepel.

A 2021-es üzleti évre vonatkozó pénzügyi beszámolók alapján a Forest-Vill árbevétele – 54 millió forintos adózott eredmény mellett – megközelítette a 13,3 milliárd forintot, amely mintegy 40 százalékos növekedés az előző évhez képest. A bevétel legnagyobb részét az egyes üzletágak közül az Ipari szolgáltatások üzletág tette ki, amely, többek között a halmajugrai szolár park kivitelezésének köszönhetően, 5 milliárd forinttal járult hozzá a rekordértékhez.

A Forest-Vill 2021-ben számos mérföldkövet könyvelhetett el, a növekedési tendencia ugyanis nemcsak a pénzügyi mutatókban, de a vállalat szakértői állományának és eszközparkjának alakulásában is visszatükröződött. A társaság az év során több mint 120 fővel növelte munkatársai számát, jelenleg közel 200 főt foglalkoztat országszerte. A műszaki eszközparkot szintén bővülés jellemezte, elsősorban a hálózatépítés és az ipari projektek területén – többek között darus tehergépjárművel, kosaras emelővel, kotrógéppel, ipari energetikai nagygépekkel és diagnosztikai berendezésekkel gyarapodott a Forest-Vill eszközkészlete. Mindemellett 2021-ben egy új vállalatirányítási rendszert vezettek be a cégnél, amely fejlesztése, bővítése folyamatosan zajlik.

Az energetikai társaság szolgáltatáspalettája is tovább bővült az elmúlt évben. A fenntarthatósággal kapcsolatos törekvések fokozott hangsúlyt kaptak, a Forest-Vill üzleti stratégiáját leginkább a szolár piacon történő széles körű terjeszkedés határozta meg, ennek megfelelően a vállalat nagymértékben növelte projektjei számát a napenergiával kapcsolatos beruházások terén. Emellett a nemzetközi – jelenleg elsősorban a közel-keleti – terjeszkedést elősegítése érdekében megalakult a Nemzetközi Üzletfejlesztési Üzletág. A divízió az év során el is nyerte első megrendelését, amelynek nyomán alállomások felújítását végezheti el Kuvaitban. Az üzletág munkavállalóinak egy része jelenleg is a közel-keleti országban tartózkodik, ahol a helyi partnerrel együttműködve egy kereskedelmi iroda megnyitásán dolgoznak.

„Az elmúlt év pénzügyi- és szakmai eredményei megerősítettek minket abban, hogy jó úton haladunk a kijelölt céljaink felé. Erről az útról továbbiakban sem kívánunk letérni, a 2022-es évre 30 százalékos növekedést határoztunk meg – úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy ezt elérje a társaságunk” – összegezte az eredményeket és a további célokat Németh Csaba, a Forest-Vill ügyvezetője.