OMEGA Szimfonik emlékkoncert – Naplemente

Lesz nyáron egy különleges este, ami megtelik emlékekkel!

Július 24-én Keszthelyen, a Festetics-kastély varázslatos parkjában újra felcsendülnek olyan legendás dalok, mint a Gyöngyhajú lány, az Ezüst eső, vagy a Hajnali óceán. Egyetlen koncert erejéig összefog a hazai zenészvilág egy jelentős csoportja, ismert és elismert énekesek, muzsikusok, zeneszerzők, hogy méltó emléket állítsanak a világszerte egyik, – hacsak nem a legkedveltebb és legtöbb ihletet adó magyar csapatnak, az Omegának.

A helyszín apropója az a történet, miszerint Keszthely városa évek óta tervezgetett az egykori zenekarral egy nagyszabású koncertet a kastélyparkba, ami sajnos Benkő László és Mihály Tamás 2020-as halála miatt sohasem jöhetett létre. Aztán Kóbor János emlékkoncertet álmodott nekik a Balaton-parti városba, egészen pontosan a Kármelita Bazilika kolostori udvarára, de sajnos Mecky hirtelen távozása ezt a tervet is meghiúsította. Végül Trunkos András, az Omega menedzsere és Lepés Gábor zeneszerző arra jutottak, hogy egy csillagfényes zenés estén idézik fel az örökzöld balladákat, így tisztelegve a felejthetetlen együttes életműve előtt.

„Kiválasztottunk 16 lírikus dalt, ezeket szimfonikus verzióra hangszerelve, hét nagyszerű művész segítségével, valamint a Bolyki Balázs Soul&Gospel énekkórussal egy közel két órás koncerten adjuk elő. Az este vendégei, Dolhai Attila, Király Linda, Miklósa Erika, Roby Lakatos, Szabó Győző, valamint Bolyki Balázs és Lepés Gábor "Lepe" lesznek, a 120 perces koncert házigazdája – hatalmas megtiszteltetés - Jordán Tamás, a Nemzet Színésze. A szimfonikusokat pedig olyan nagyszerű zenekarokból verbuváltuk, mint a Magyar Rádió Zenekara, a Liszt Ferenc Kamarazenekar illetve a Budapest Schoring.” – mondták el a szervezők.

A közös próbák pedig már gőzerővel zajlanak, hiszen mindennek tökéletesnek kell lennie, hogy a keszthelyi kastély-park koncert őszinte tisztelgés lehessen a legendás zenekar emléke előtt - Király Linda, Miklósa Erika, Bolyki Balázs és Szabó Győző pár közös fotóval üzent.

2022. július 24., Keszthely, Festetics-kastély parkja

További információ itt. Jegyvásárlás itt.

Hirdetés