15. évadával dupla rekordot döntött a Murdoch rejtélyei

Immáron a 15. évaddal tér vissza mindenki kedvenc Murdoch nyomozója 2022. augusztus 22-én az Epic Drama műsorára.

Lássuk, mit tud még kínálni a torontói detektív, aki két rekordot is megjavít!

Idén történelmet ír a Murdoch nyomozó rejtélyei, ugyanis mire a 15. szezonjának valamennyi epizódja adásba kerül, 239 részével és három karácsonyi különkiadásával a népszerű széria lesz minden idők leghosszabb ideje futó kanadai drámasorozata! Az erről szóló információ a címszereplőt alakító Yannick Bissont is meglepte, aki szerint már az is megtiszteltetés, hogy egyáltalán annyi évadot készíthettek, mint amennyivel a nagy presztízsű – és az eddigi rekordot tartó – Heartland rendelkezik.

Ráadásul a maga 24 epizódjával is a 15. lesz a leghosszabb évad, amely a Murdoch rejtélyei történelme során készült – a széria népszerűsége egyértelműen töretlen. Mit gondolt főhősünk, amikor értesült arról, hogy ilyen sok epizód leforgatása vár rá? „Először eufóriát éreztem, aztán ez az érzés gyorsan átváltott abba, hogy „Hogy a fenébe leszek képes erre?!”. 24 az sok. A kezdetekkor nem számított még, képes voltam egész éjszaka fent lenni, hétfő reggel 6-tól szombat reggel 6-ig megállás nélkül dolgozni. Most azért már más a helyzet” – nyilatkozta a Yannick Bisson a TV Insidernek.

Persze ez korántsem nem jelenti azt, hogy Yannickék ellazsálták volna a munkát, sőt Murdochékra sokkoló történések várnak a 15. évadban. A nyomozó még szinte fel se fogta, hogy egykori szeretőjétől született egy fia, kiderül, hogy mindketten veszélyben vannak: a Black Hand (Fekete Kéz) névre hallgató bűnszervezet egy bérgyilkost küldött anyára és fiára. Murdoch kollégája, Brackenreid felügyelő (Thomas Craig) is családi gondokkal küzd: miután a legkisebb fia, Bobby börtönbe került egy kocsmai verekedés során elkövetett gyilkosságért. A felügyelőt megpróbálják arra kényszeríteni, hogy mondjon le a pozíciójáról, és amikor ezt megtagadja, azzal fenyegetik meg, hogy a fiának baja esik a börtönben. Szóval lesznek itt drámai fordulatok, plusz – ahogy azt már megszokhattuk – az epizódokba számos valódi híresség is bekukkant: például Mary Pickford, a századforduló színészlegendája, vagy Sigmund Freud és Carl Jung pszichiáterpárosa, szóval a felhőtlen szórakozás és izgalom ezúttal is garantált a rajongóknak augusztus 22-étől hétköznaponként 20:15-től az Epic Drama sorozatcsatornán.

A sorozat ízelítője ITT tekinthető meg.