Szüreti gyerekmulatságok a Várkert Bazárban

A szüreti hagyományok felelevenítésével várják a családokat szeptember 25-én a Várkert Bazárban.

A kicsik és nagyok a szőlőműveléshez kapcsolódó interaktív játékok és kézműves foglalkozások mellett hangszersimogatón ismerkedhetnek a zene varázsával és megtekinthetik a Sárkánymesét a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában.

Vidám hangulat költözik szüret alkalmából a Várkert Bazár aulájának patinás téglafalai közé. Egész nap ingyenesen lehet majd szőlőfürtöket készíteni szivacsecsetes nyomdázással, vagy saját pecsételt gyümölcskosarat, gyümölcs alakú babzsákot és bőr kulcstartót alkotni, de különleges mézeskalácsot is lehet majd pingálni szőlős mintájú ütőfával. Aki pedig a kézműveskedés után megmozgatná magát, máris kipróbálhatja a pohárcurlinget, a kulacshimbát vagy a hordócsapolás nevű játékot a többi vidám meglepetés mellett.

A Rendezvényteremben két belépőjegyes programot lesz érdemes felkeresni. Délelőtt Hangszersimogató mutatja be, hogyan is működik a zene varázslatos világa.  A gyerekek megismerhetik, miért van a csellónak nyaka, teste, sőt lelke is; vajon hány húrja van egy hárfának, és mire kellenek rajta a pedálok? De megismerhetjük a hangszalagjaink működését is, sőt választ kapunk arra is, miként lehetséges, hogy egyetlen énekes egy egész zenekarral együtt is hallható. A hangszerekkel és az emberi hanggal kapcsolatos temérdek kérdés most mind válaszra talál egy játékos hangszerbemutatón, ahol a gyerekek és felnőttek meg is szólaltathatják a különböző zeneszerszámokat. A rangos intézményektől érkező résztvevő művészek pedig még egy koncerttel is készülnek a szüreti hangulat emeléséhez.

Délután új kalandra, a magyar népmeséink, népzenénk és néptáncaink csodálatos hangulatába kalauzolja a gyermekeket a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciója. A Sárkánymese varázslatos világában a három szegénylegény, a „táncoló csacsi”, a gonosz boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó és a szépséges Napkeleti-királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó küzdelmek árán, de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát – feledhetetlen kikapcsolódást kínálva az egész családnak a Várkert Bazár szüreti mulatságán.

További információ itt.