100%-ban felelős forrásból származó kakaóra vált a Mars Wrigley Európában

2023-tól a vállalat európai gyárai számára vásárolt kakaó 100%-a felelős forrásból származik majd.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Mars Wrigley a felelős forrásból származó kakaó beszerzésében. A világ egyik legnagyobb édességgyártója bejelentette, hogy 2023-tól az Európában található gyárai számára vásárolt kakaó 100%-a ellenőrzött, felelős forrásból származik majd. A bejelentés olyan, hazánkban is népszerű csokoládétermékek előállítását érinti majd, mint a Snickers®, az M&Ms®, a Mars®, a Maltesers® és a Milky Way®.

A 100%-ban felelős forrásból származó kakaóra való áttérés a Mars Wrigley Kakaó a Generációkért stratégiájának (Cocoa for Generations) kulcsfontosságú része. A 2018-ban bejelentett stratégia célja, hogy valódi, tartós, pozitív változást érjen el az ellátási láncban a jövő generációi számára. Azokra a kritikus kérdésekre összpontosít, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kakaótermelő családok boldogulni tudjanak, és olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a gyermekek védelmére, az erdők megőrzésére és a gazdák jövedelmének javítására irányulnak.

“Az, hogy az európai gyárainkban 100%-ban felelős forrásból származó kakaót használunk majd, hatalmas mérföldkő a teljes üzletágunk számára is. A kakaó a globális márkáink egyik kulcsfontosságú alapanyaga, emellett pedig az ellátási láncunkhoz tartozó mintegy 350.000 kakaótermesztő megélhetésében is fontos szerepet játszik. A világ egyik legnagyobb kakaófelvásárlójaként felelősséggel tartozunk azért, hogy segítsük a pozitív, hosszú távú, rendszerszintű változásokat és az ellátási láncunkhoz tartozó termesztőket és közösségeket” – mondta Benjamin Guilbert, a Mars Wrigley Europáért, FÁK országokért & Törökországért felelős beszerzési alelnöke.

"Tudjuk, hogy még sok tennivalónk van, de eltökéltek vagyunk, hogy partnereinkkel együttműködve folytassuk a munkát egy modern, inkluzív és fenntartható kakaóellátási lánc megteremtése érdekében. Egy olyan ellátási láncért dolgozunk, amelyben védik a környezetet, tiszteletben tartják az emberi jogokat, és mindenkinek lehetősége van a boldogulásra" – tette hozzá Inge Jacobs, a Mars Wrigley Global emberi jogi és társadalmi hatásért felelős igazgatója.

A Mars Wrigley legfrissebb, szeptember 18-án közzétett Cocoa for Generations című jelentése szerint a vállalat jó ütemben halad afelé, hogy 2025-re elérje globális célját, és a kakaó alapanyagának 100%-át a felelős beszerzést támogató programján keresztül szerezze be, emellett pedig minden, a Mars által felhasznált kakaótermés az első beszerzési helyig nyomon követhető legyen. 2021 végén a vállalat által globálisan felhasznált kakaó 61%-a származott felelős forrásból, és a globális kínálat 44%-ához használt kakaót tudták nyomon követni az első beszerzési ponttól.

A bejelentésre egy egyedülálló, interaktív kiállítás megnyitóján került sor Párizsban, amely a kakaót mutatja be a bab termesztésétől egészen a vállalat legújabb innovációiig, valamint felhívja a figyelmet a Mars Kakaó a Generációkért stratégiájának vállalásaira és kezdeményezéseire.

Hirdetés