14. Hiperkarma Halloween

Megakoncert a Várkert Bazárban.

Szédületes halloweeni hangulat várja a közönséget a Hiperkarma 14. alkalommal megrendezett jelmezes megakoncertjén október 31-én a Várkert Bazárban, ahol egy éjszakára ismét feltárul annak a másik világnak a kapuja, az ebben a világban koncertezők örömére.

A hiperkarma kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét. A Bérczesi Robi vezette zenekar több mint 20 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, több tagcserén is átesett, de elsősorban szövegcentrikusságának köszönhetően egyedülálló maradt a hazai zenei palettán: Robi dalai nyíltan mesélnek a legbensőbb szorongásainkról, az élet legsürgetőbb kérdéseiről, és a saját démonjaink előli menekülésről.

A zenekar első lemezük, a Hiperkarma 2000-ben debütált, és többször is az évtized egyik legfontosabb zenei anyagaként hivatkoztak rá, majd 3 évvel később megjelent az Amondó, ami – ha lehetséges – elődje sikerét is felülmúlta. Több mint 10 éves szünet következett; a zenekar dalaiban egyértelműen követhető Robi elvonulása, de egyben az a folyamat is, ahogy újra megtalálja a hangját. A kihagyást követően a banda 2014-ben jelentette meg harmadik nagylemezét Konyharegény címmel, majd három év elteltével a Délibábot, illetve 2019-ben A Napsütötte Rész-t, amely több szempontból is fordulópontnak tekinthető a Hiperkarma hangvételében, címadó dalának szövegéért pedig Bérczesi Róbert 2019-ben az Artisjus Díjat is elnyerte.

2022. október 31., hétfő, 20:30 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ itt.