9. Budapest Fashion Week - 1. nap

Már 9. alkalommal rendezték meg a Budapest Fashion Weeket, ami még mindig csak 3 napos. Ezúttal a divatbemutatók új helyszínen a Skála metró 3. emeletén (vicces, hogy pont a régi Skálában) megnyílt West-Balkánban kaptak helyet. Ez történt az első napon.

Helyszín: Kíváncsian vártam az új West-Balkánt. A régieket nagyon szerettem a Corvin mozinál.
Gyakori geg divatbemutatóknál, hogy sikkes bemutatókat lepukkant gyárépületekbe helyeznek, tehát maga az ötlet nem teljesen leírandó. A volt skála épület megállta a helyét. Az biztos, hogy nem olyan elegáns mint a VAM Design, ami kicsit hiányzott. Viszont eléggé extrém és rendelkezik egy plusszal, hogy a teraszról az egész Nyugati teret belátni. Éjszaka a pályaudvar gyönyörű. A rendezők nem tudom, hogy tanulva-e az eddigiekből vagy csak a VAM üvegpadlóját hiányolva, végre megemelt kifutót készítettek. Így most már a 2. és 3. sorból is lehetett látni mindent.

A bejáratnál hosszú sor kígyózott, amikor megérkeztünk. Sajnos a regisztráció kicsit lelassította a bejutást, pedig azt hittem, az okozza a bonyodalmat, hogy csak lifttel lehet feljutni. Így csak 3/4 8 körül kezdődött meg az első bemutató. Íme az első nap fellépői:

La coll: a military stílus ihlette a kollekciót, bár nem kifejezetten terepszínű álcaruhákra kell gondolni. Inkább csak színeiben katonai, egyszerű szabású minimalista ruhák , rövid overallok.

Váradi: Váradi bemutatója mindig egy külön show. Saját modellekkel dolgozik. Ruhái inkább dívásak,estélyi jellegüek. A mostani kollekció színei a fekete és a fehér, anyagában mintás kelmék jellemzik. A kollekció fele férfiaknak szóló, főleg utcai viselet. Nem unatkoztam.

Kiwi collection: Rendkívül elegáns üde nyári kollekció. Hófehér váll-nélküli koktélruhák egy -egy egyszínű finom motívummal. Türkiz, pink és fehér kombinációi. A tulipán formájú hófehér szoknyát kicsit előnytelennek találtam. A ruhák gyönyörűek voltak.

Diana Krausz: Őt ékszertervezőnek harangozták be. Aztán az első modellen egy öv és egy karkötő volt, a következőn pedig már semmi ékszer. Úgyhogy abban maradtam magammal, hogy itt most főleg ruhát tervezett. Afrikai stílus: zebra csíkok, föld színek, absztrakt szabások, de nem igazán sikerült izgalmas kollekciót összehozni, nekem kicsit túl átlagos, túl egyhangúra sikeredett.

Reök Cecília és Varga Tímea: Tengerész stílus és strandruhák. A kollekció igényes és ötletes, bárhol megállná a helyét a világon. A gyékényből készült kiegészítők: táskák, kalapok egyediek és újszerűek kifejezetten tetszettek.

Szakos Kriszta: teljesen átlagos kollekció. Csíkos pulóverek...többre nem is emlékszem, nem nagyon fogott meg.

Nálam a Kiwi kollekció és Reök-Varga páros volt a nyerő. A divatbemutatók között a Magma tűzszínház szórakoztatta a nézőket valamint tartotta rettegésben az első sort, ugyanis az óriás hulla-hopp karikás mutatványhoz nem volt elég hely a kifutón. A második felvillanásuk már sokkal közönség-barátabb botos-buzogányos táncelőadás volt.

A modellek között most már elég sok új arc tűnt fel tavalyhoz képest. Egykét nagyon csontos arcú lánynak, kissé előnytelenül állt, a szorosan kontyba fogott haj. Néhányan pedig elér unott képpel, vagy furán jártak. Reméljük a hétvégére javulni fog a helyzet.

Hozzászólások (3)

  • anon
    szpal (nem ellenőrzött)

    Életem első ilyen eseménye, és bejött, nagyon! Nagyjából egyetértek Vikusszal, Kiwi és Reök-Varga, de inkább a Reök-Varga lenne az én világom - ha nő lennék. Váradinál az tetszett, hogy megvolt az az egy anyag, ezüstös alapon fekete akantuszokkal, vagy mí, és ezt variálgatta számtalan változatban. Az biztos, hogy nagy show volt, amikor kivonult az a Cher-domina, a közönség mondhatni tombolt, önkívületben volt. Vitatkoznék azzal, hogy a 2-3. sorból mindent lehetett látni, én a 3-ban ültem, és igencsak kellett nyújtogatnom a nyakam. És azok a székek? Esküszöm, utoljára a 80-as évek végén, még gyerekként láttam ilyeneket a szentgyörgyi postával szemközti sörkertben! Budapesten azért ennél több illene! És a helyet minősíti, hogy sima betonozás van csak, olyan drága lenne vajon valami szimpla járólap? A bejáratnál torlódó sor után kissé csalódott voltam, hogy bőven maradtak szabad ülőhelyek. Jó program, hatékonyabb reklámmal nagyobb szabású eseményt is el tudnék képzelni.

    ápr. 27, 2010
  • anon
    szepi (nem ellenőrzött)

    Nekem a domina stílus nem igazán jött be, a helyszín pedig a korábbiakhoz képest(wam) gyenge volt. A kiwi színek utoljára a 80-as évek Németországában voltak divatosak, de a Reök-féle darabok tetszettek. Kellemes meglepetés volt az ékszer-divattervező Afrika modelljei. A többire bocs nemigen emlékszem. Holnap is megnézem a felhozatalt.

    ápr. 27, 2010
  • anon
    Anna (nem ellenőrzött)

    Én csak halottam arról, hogy Torella gyékény kiegészítőkkel csatlakozik Reök C. és Varga T. kollekciójához, viszont amikor a kifutón láttam őket, egészen elbűvölt.
    Nagyon szépen kiegészítették egymást a kiegészítő és a viselet.
    Torellának már megint sikerült újat alkotni és nem is akármilyent.

    A helyszín nem a régi....

    ápr. 27, 2010