Szeretnél spórolni az árammal? Ez segíteni fog neked!

Szeretnél pénzt megtakarítani az áramfogyasztással?  Segítünk. Adunk is néhány tanácsot, ami bizonyára tetszeni fog.

Otthonunkban az energiahatékonyság kialakításával, nem csak energiát takarítunk meg, de még pénzt is spórolhatunk. Amennyiben tisztában vagyunk mennyi is az áram ára, akkor ezek a tanácsok nagyon jól fognak most nekünk jönni.

A LED izzók soha nem voltak még ennyire népszerűek, mint napjainkban, hiszen sokkal költséghatékonyabbak, mint a hagyományos izzók. Igaz, hogy a LED izzókkal is csökkenthetjük a költségeinket, de azzal is sokat spórolhatunk, ha kikapcsoljuk az elektronikai készülékeinket, amennyiben nem használjuk azokat.

Minden elektromos készülék, beleértve a hűtőgépet, a mosógépet vagy a szárítógépet, akkor működik a leghatékonyabban, ha azok rendben vannak, azaz bizonyos időszakonként leolvasztjuk a fagyasztót, illetve megtisztítjuk azok szűrőberendezéseit.

Azzal is sokat spórolhatunk, ha nem hagyjuk nyitva feleslegesen a hűtőt, ha odafigyelünk, hogy mennyi élelmiszer is van a hűtőben és ennek az ételmennyiségnek megfelelő hőmérsékletet biztosítunk. A szárítógépet ne használjuk napos időben, a mosógépben pedig mindig a ruha szennyezettségi fokának megfelelő hőfokot válasszuk. Ha nem koszosak a ruhák, elegendő lehet 30 fokon is kimosni azokat. A teraszon kiteregetett ruhák pedig sokkal illatosabbak lesznek, ha napfény éri őket. Nem mellesleg már ezzel is rengeteget spórolhatunk.

A főzéssel is sokat takarékoskodhatunk. Ha a fagyasztóból ennénk valamilyen készételt, azt már előző este kivehetjük, hogy aztán a hűtőben olvadozzon, így másnap nem kell hosszú percekig felmelegíteni azt. Főzés közben is odafigyelhetünk az áramfogyasztásra. Mindig az edény méretének megfelelő tűzhelylapot használjuk, és ha fedőt helyezünk az edényre, felgyorsíthatjuk a főzési időt, ami szintén egy remek pénztárcabarát megoldás.

A napfény nem csak a ruhák szárításánál bizonyul kiváló energiaforrásnak. Ha napközben felhúzzuk a redőnyöket, vagy elhúzzuk a sötétítőket, ezzel fényt és meleget is csempészünk az otthonunkba, ezzel pedig csökkenteni lehet a ház fűtéséhez és megvilágításához szükséges energiaigényt.

Amikor tönkremegy egy-egy készülékünk, mindenképpen energiatakarékos készülékre ruházzunk be, hiszen ezek az elektromos eszközök nem csak magas hatékonysággal dolgoznak, de még energiát és pénzt is megtakarítanak nekünk.