Különleges premiert kap ma este az FBI International

Az FBI különleges ügynökei megérkeznek Magyarországra!

Ugyanazzal a különleges megoldással mutatja be a TV4 a magyar nézőknek az FBI International első részét, ahogyan az amerikai CBS nézői is láthatták a premiert. Az alkotók a két korábbi FBI-sorozatban rejtették el a várva várt harmadik spin-off eseményeinek alapjait. Hétfőn, november 7-én este 20 órakor kezdődik a műsorfolyam az FBI New York különleges ügynökei 4. évadának első epizódjával. Ezután, 21 órakor az FBI Most Wanted harmadik szériájának első részével folytatódik a történet, majd 22 órakor berobban a magyar nézők életébe az FBI International elit alakulata.

A hihetetlenül népszerű FBI-sorozatban több szálon zajlik a hajsza egy lányokkal - sok esetben gyerekekkel - kereskedő banda ellen. Az alkotók egy ügyes crossoverrel két szériába is becsempészték a történetet, amely aztán az FBI Internationalben teljesedik ki. A nyomozás az egész világon zajlik és a szálak Európában futnak össze. Az ügynökök Budapesten és Horvátországban is felbukkannak, hogy leszámoljanak a bűnözőkkel.

A sorozatot az Emmy-díjas Dick Wolf jegyzi, akinek az Esküdt Ellenségeket (Law & Order) is köszönhetjük. Az FBI javarészt hazai földön ténykedik, azonban a forgatókönyv szerint van egy kis nemzetközi divíziójuk, amely amerikaiak életét menti – legyenek bárhol a világon. Nyomoznak meggyilkolt és fogvatartott honfitársaik ügyében is. Az elit csapat Scott Forrester különleges ügynök vezetésével Budapesten építi fel főhadiszállását, innen indulnak küldetéseikre. Az ügynökök között az egyik az informátorok sűrű hálózatát mozgatja, a másik a gyanús pénzmozgásokat figyeli a kibertérben, de nyelvzseni és stratégiai géniusz is van a soraikban. Fegyvert csak ritkán vihetnek magukkal a titkos küldetéseikre, így leginkább az eszükben, képességeikben és az öklükben bízhatnak.

Az FBI Internationalt javarészt Magyarországon forgatták, a stáb hónapokig dolgozott különböző helyszíneken. Hol Pest belvárosa, hol a Budai Vár tűnik fel a képsorokon, de látható a tököli repülőtér, sőt Székesfehérvár és Biatorbágy egy-egy részlete is. Szegeden a madridi jeleneteket vették fel, a terekből „plazak” lettek, a rektori hivatalból pedig amerikai nagykövetség.

A főszerepet a Dr. Csont és a Hazug csajok társaságából ismert Luke Kleintank alakítja, de feltűnik a pörgős sorozatban Heida Reed, Vinessa Vidotto és Carter Redwood is. Az FBI-széria (FBI New York különleges ügynökei, FBI Most Wanted) a CBS saját gyártású sorozata, amely hatalmas sikerrel fut Magyarországon és a világon egyaránt. A magyar nézők november elejétől láthatják a friss sorozatot és felkiálthatnak, ha olykor ismerős a háttér. Az FBI Internationalt – a korábbi FBI szériákhoz hasonlóan - a Network4 csatornáján, a TV4-en mutatják be. (a mellékelt fotókredit: Katalin Vermes CBS2021)

A különleges premier után az FBI International új epizódjai minden hétköznap 20:00-kor a TV4 műsorán láthatók.

Hirdetés