Exkluzív kiadványokkal ünnepli a jubileumi évbe lépő fővárost a 21. Század Kiadó

Boldog születésnapot, Budapest!

A 21. Század Kiadó két különleges Budapest-kötettel köszönti a november 17-én születésnapját ünneplő fővárost. A jövőre 150 éves Budapest előtt való tisztelgést már idén elkezdik, mostantól kezdve extra kedvezmények várják a vásárlókat Budapest-tematikájú könyvekre a kiadó webshopjában, és a három kiadói csoport összefogásából született BookUp Könyvesboltban (lásd itt) is a Budapestről szóló könyveké a főszerep: szerzőik november 19-én várják dedikálásra a város és kalandos története iránt érdeklődő olvasókat.

„Azt figyeltük meg, hogy az embereknek egyre nagyobb igénye van saját környezetük megismerésére, és arra, hogy időről időre turistaként szemléljék a számukra ismerős épületeket és többet tudjanak meg azokról az ismert és ismeretlen emberekről, akik korábban éltek a falaik között. Olyan Budapestről szóló, korabeli és frissen készült fotókban gazdag könyveket kínálunk az olvasóknak idén ősszel, amelyek könnyen befogadhatóan adnak át érdekes, sőt izgalmas ismereteket, és az élményalapú olvasást segítik. A nagy sikerű Hosszúlépés Budapesten után megjelent Koniorczyk Borbála és Merker Dávid Hosszúlépés a körúton túl című kötete, amely a város szívétől távolabbi környékeket mutatja be eddig ismeretlen történeteken keresztül. Kordos Szabolcs Egy város titkai című kötete pedig ismert emberek sorsán és épületek történetén keresztül mesél Budapestről” – nyilatkozta Finy Petra, a 21. Század Kiadó PR-vezetője.

Koniorczyk Borbála és Merker Dávid: Hosszúlépés a körúton túl

A tematikus városi séták műfajteremtőiként a szerzőpáros töviről-hegyire ismeri Budapestet. Mára védjegyükké vált, sodró stílusukban vezetnek minket végig a főváros újabb négy, ismertnek hitt városrészén. Megismerhetjük Újpest titkait: az ott szervezett első budapesti “Sziget-fesztivált” és a Vígszínháznál is nagyobb színház történetét. Megismerhetjük Józsefváros titkait: a csengetős mozikat, és hogy milyen állatsereglettel közlekedett Jókai Mór és Laborfalvi Róza. Megismerhetjük 1944 karácsonyának titkait: miként tudta Bajor Gizi csodába illő módon kimenekíteni keresztfiát a nyilasházból, és tényleg dobtak-e le angolszász pilóták olyan babákat, melyekben robbanóanyag volt? Megismerhetjük Csepel titkait: miért számított presztízsértékűnek csepeli munkásnak lenni, és milyen szecessziós csodát rejt a Csepeli Munkásotthon.

Kordos Szabolcs: Egy város titkai

Kordos Szabolcs különleges fotókkal illusztrált új könyvében Budapest számos szegletének, épületének, ismert és ismeretlen helyének titkait tárja fel. Elvisz bennünket az Anker kupolájába, Pest híres és hírhedt mágnásainak palotájába, vagy éppen a Titanic-katasztrófa orvosának rendelőjébe. Bemutatja az eltűnt városrészeket, az egykor ünnepelt hírességek otthonait, és közben megismerjük azokat az embereket, sorsokat, történeteket, amelyek ezt a várost alakították. Nem történelemkönyv ez, hanem vérbő, gyakran komikus, másszor tragikus privát kalandozás térben és időben. Megelevenedik a múlt, és megszólalnak a leszármazottak, a szakértők és a mai lakók. A könyv elolvasása után garantáltan nem tud majd végigsétálni úgy Budapest utcáin, hogy ne a város rejtvényeit keresse a homlokzatokon.

Hirdetés