Elstartolt a Női Együttható tréning és mentorprogram

A frissen meghirdetett programban 10 000 fő alatti városokban élő nők kapnak lehetőséget arra, hogy a településüket vagy kisebb közösségüket szolgáló projektjüket fejlesszék.

A Női Együttható program keretei közt a 30 nyertes pályázó 10 hónap alatt olyan készségeket, tudást és eszköztárat szerezhet, mellyel hatékonyabban képviselheti, fejlesztheti saját közösségét. Jelentkezni 2023. január 15-ig lehet.

Az Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) által támogatott programra olyan, a közösségükért tenni akaró, aktív és elkötelezett nők jelentkezését várják a szervezők, akik 10 000 fő alatti magyarországi városban élnek és van egy olyan ötletük vagy már futó projektjük, melynek fejlesztésével aktívan hozzájárulhatnak környezetük, közösségük céljainak megvalósításához. A program keretei között a 30 kiválasztott pályázó egy olyan programsorozatban vehet részt, mely mentorálást, tréningeket, képzéseket, workshopokat tartalmaz. A program elemeit annak érdekében állították össze a szervezők, hogy a résztvevők olyan eszköztárral gazdagodjanak, melyet a lokális érdekek szolgálatában a jövőben is hasznosíthatnak majd. A vezetői készségek erősítése, a társadalmi részvétellel kapcsolatos ismeretanyag átadása, a projektvezetés módszertana és sok már téma is a program részét képezik majd.

„A vidéki városokban kifejezetten szembeötlő a női közösségi vezetők hiánya. Őszintén hiszünk benne, hogy rengeteg tehetséges, határozott nő küzd civilként, szomszédként, hallgatóként, anyaként egy-egy remek ügyért szerte az országban. Őket keressük, az ő elhivatottságukra, erejükre, kreativitásukra szeretnénk alapozni a programot, amit azért álmodtunk meg, hogy az ilyen női példaképeknek adjunk szakmai segítséget és támogatást.” – nyilatkozta Huszár Daniella közgazdász és Tétényi Éva építészmérnök, a program két kidolgozója és szervezője.

A programban való részvétel teljesen ingyenes, mindössze a közös ügyek iránti elkötelezettség és egy jó projekt vagy ötlet szükséges a pályázat leadásához. A több hónapos képzés és mentorálás időszakában mindenki a saját projektjével fog dolgozni, így kerül át az elmélet közvetlenül és azonnal a gyakorlatba. A 30 résztvevő személyes fejlődése és útja mellett az szervezők célja hosszabb távon is egyben tartani ezt a női vezetői közösséget, a program megálmodói egy hosszútávon is fenntartható támogató hálózat létrehozását is célul tűzték ki.

„Azt szeretnénk, ha a program kifutása után sem engedné el egymás kezét ez a 30 projektgazda, hanem folyamatos bátorítást, motivációt és inspirációt adnának egymásnak, megteremtve ezzel egy olyan tudásbázist, melyre a jövőben újabb programok építhetők. A pozitív változások nagyon közel vannak, csak azokat a társakat kell megtalálnunk, akikkel igazi, élő közösség teremthető meg. Ezen dolgozunk épp” - mondták el a szervezők.

A jelentkezéssel és a programmal kapcsolatban részletes információk a weboldalon érhetők el.