Christina Lauren: A lelkitárs-egyenlet

A szerelemhez nincs megoldóképlet.

Méghogy egy hétéves gyermekét egyedül nevelő anyukára, Jessre ne találhatna rá a szerelem! Igaz ugyan, hogy a főiskola óta, amikor teherbe esett, és gyermeke apja elhagyta, már nem feküdt az ágyában más a lányán kívül, de ki tudja? Igaz ugyan, hogy szabadúszóként annyira leharcolt pulcsiban jár a kedvenc kávézójába dolgozni, mintha egy barlangban home office-olna, de ki tudja? Igaz ugyan, hogy az alváshoz is csak kinyúlt pólót és jóganadrágot hord, és lélekben is kicsit eltemette magát, de ki tudja? Igaz ugyan, hogy elemzőként jobban hisz a számokban és a tudományban, mint a spontán érzelmekben vagy a végzetben, de ki tudja?

Amikor a kávézóban megszólítja barátnőjével a maguk között csak Americanónak (mert minden nap pontban fél 9-kor érkezik, és Americanót rendel) nevezett sötét hajú férfit, még nem sejti, hogy a tudomány és az érzelmek egyszerre találnak rá. A Kromantika társkereső szolgáltatást kifejlesztő tudós ugyanis elhívja Jesst és barátnőjét, hogy adjanak genetikai mintát a laboratóriumban, hogy nyálmintájuk által bűvülhessen a társkereső adatbázis. Azt azonban sem a két nő, sem maga dr. River Peña nem gondolta volna, hogy Jess és River DNS-mintájuk alapján 98%-ban illenek össze, vagyis gyémántegyezést mutatnak. Ami azt jelenti, hogy különlegesen nagy esélyük van a boldog és tökéletes szerelemre. Csak kár, hogy a férfi olyan ellenszenves és elviselhetetlen.

     „– Fizz, te is tudod, hogy a szülésem óta is szexeltem már – világított rá elcsigázott hangon Jess. – Csak annyi a kifogásom ellene, hogy nincs időm elköteleződni, attól meg, hogy unalmas vagy kifejezetten rémes randikra mászkáljak, pusztán azért, hogy egy-két orgazmusom legyen, isten mentsen. Erre remek készülékeket gyártanak manapság.” (Idézet a kötetből)

A Christina Lauren néven publikáló szerzőpáros a Nem mézes hetek után ismét fergeteges romkomot kevert ki kémcsövében, melyben tudományos pontossággal adagolják a humort és az érzelmeket. Sikerük titka abban rejlik, hogy megmutatják, milyen, ha a szerelem laboratóriumában a sors kísérletezik velünk. Mindezt olyan életismerettel és életszeretettel teszik, hogy még az is élvezettel olvassa regényüket, aki jobban hisz a DNS-ek valóságában, mint a szív és lélek egyenleteiben.

     „A Google szerint egyetlen vese árfolyama kétszázhatvankétezer dollár. Miért is dolgozom én egyáltalán? Eggyel is meglennék, nem?” (Idézet a kötetből)

Hol van a határ végzet és tudományos kutatás között?

Jess Davis gyermekét egyedül nevelő anya, aki boszorkányos ügyességgel mozog az adatok és statisztikák világában. De hiába a sok számítás és kalkuláció, egyvalamire nem tudja rávenni magát: hogy újra randizni kezdjen. Rengeteget dolgozik, hogy mindenük meglegyen, és az élete nem könnyű... ha őszinte akar lenni, igencsak magányos. Jess értesül a Kromantika nevű, frissen felkapott társkereső cég ajánlatáról: adatbázist hoznak létre, hogy DNS-vizsgálat alapján találják meg mindenkinek a lelki társát. Ha ez igaz, akkor a Kromantika alapjaiban változtatja meg a társkeresést, hiszen valami egzaktra épít. Ezzel Jess is tud azonosulni. Legalábbis azt hitte, hogy tud. A teszt ugyanis kimutatja, hogy 98%-ban összeillik a Kromantika egyik alapítójával, bizonyos dr. River Peñával. Jess ismeri dr. Peñát, ezt a merev, konok figurát, és biztos benne, hogy nem ő a lelki társa. De a Kromantika pénzt kínál neki arra az esetre, ha hajlandó jobban megismerkedni a férfival. Jess szkeptikus, de nincs abban az anyagi helyzetben, hogy visszautasítsa a nagyvonalú ajánlatot. A 98%-os összeillés gyémánt fokozatú egyezést jelent. A cég promóciójában Jess és dr. Peña álompárrá válnak, ők az élő példa a Kromantika módszerének sikerességére. Miközben egyik bemutatkozó rendezvényről a másikra rángatják őket, Jess lassan ráébred, belül talán másmilyen ez a tudós, mint amilyennek eddig hitte. (Fülszöveg)

A könyvet valójában nem egy ember írta, hanem egy szerzőpáros, akiknek keresztnevéből áll össze a Christina Lauren név. A két alkotó, Christina Hobbs és Lauren Billings nemcsak szerzőtársak, de egymás legjobb barátai is, akik régóta rajonganak a romantikus regényekért. Könyveik olyan népszerűek, hogy New York Times, USA TODAY és #1 Internationally bestsellerekké váltak.

Eredeti cím: The Soulmate Equation

Fordító: Lévai Márta

Megjelent: november 18. (21. Század Kiadó)

Élfestett puhatábla, 368 oldal