Az idén is gyűjti a cipősdobozba csomagolt ajándékokat a Mikulástroli

Idén nyolcadik alkalommal indul útjára a Mikulástroli a fővárosban.

December 5-én, hétfőn a Városháza Parkból indul az ünnepi dekorációval díszített Mikulástroli. A Mikulás és segítője december 18-ig várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A Mikulástrolival a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán január 8-ig, vasárnapig lehet utazni.

A Mikulástroli december 5-én, hétfőn indul útjára a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83M trolibusz vonalán bárki találkozhat a Mikulással. A BKK ügyfelei december 18-ig, vasárnapig nemcsak együtt utazhatnak vele, hanem leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is.

Idén 19. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót a Baptista Szeretetszolgálat, amely a Mikulástrolin összegyűjtött ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatja el. Ezek a cipősdoboznyi ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe jutnak el. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu oldalon számos hasznos információ található. A fővárosi közlekedésszervező már nyolcadik éve vesz részt az akcióban.

A cipősdobozba tett ajándékokat az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is le lehet adni:

   • Központi ügyfélszolgálat (VII., Rumbach Sebestyén utca 19-21.)

   • Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII., Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)

   • Kelenföld ügyfélközpont (XI., Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)

   • Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II., Széll Kálmán tér, metróállomás)

   • Szentlélek tér ügyfélközpont (III., Szentlélek tér, HÉV-állomás)

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: az ünnepi hangulatról különleges, egyedi külső és belső dekoráció is gondoskodik. A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, így biztosítja a lehető legtöbbeknek a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről ezen a linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni. Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19. és január 8. között tovább közlekedik az említett trolivonalakon. (Budapesti Közlekedési Központ)