Farsang – bemutató a Thália Színház színpadán

Szerelem, megcsalás, egy köteg farsangi álarc és egy fergeteges bosszú.

Erőszakos és durva, csak kétszer játsszuk – ezzel indult útjára, több mint száz éve, a nagyvárosi kisemberről íródott megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjáték, főszerepében egy csóró, de telhetetlen nőcsábásszal… Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna és Csőre Gábor főszereplésével.

Örök szerelmi zálogra vágyik? Szeretne egy eredeti da Vinci freskót a hátára? Vagy magára varratná a román nemzeti adóhivatal logóját? Ne keressen tovább. Bukaresti tetoválószalonunk megbízható, legális és biztonságos környezetben várja vendégeit.

… Amíg el nem jön a Farsang. Tetoválóművészünk hűtlensége miatt ugyanis átmenetileg elszabadul a pokol.

A történet főhőse Nicu (Vida Péter), a világon mindennel ügyeskedő és bizniszelő vállalkozó. Kevés neki, hogy holmi tetoválószalont üzemeltessen, ezért – nem hivatalosan – befúrja magát a román kormányelitbe, hogy ott alkotóművészeti vénáját kidomborítva megszerezzen egy zsíros kulturális miniszteri állást. Azzal azonban nem számol, hogy a párhuzamosan futtatott szerelmi afférjai rettentően megnehezítik a dolgát.

Bonyodalomnak itt van mindjárt Mita (Gubás Gabi), Nicu szeretője – gyönyörű, szenvedélyes, kicsit őrült, kicsit megszállott, és az érzelmeket szinte csak a végletekben képes megélni. Szerelmi csalódásában előbb öngyilkos akar lenni, később viszont rájön: annyi más ember van ebben az afférban, aki őhelyette meghalhatna…

Cracanel (Csőre Gábor), Mita férje, egy áldott jó lélek. Feleségét keresztény tetoválással szeretné meglepni, így keveredik a tetoválószalonba. Ha felesége az orra előtt csalná meg, azt sem venné észre, mert rendszerint bepárásodik a szemüvege…

Mivel Nicunak nőből sosem elég egy, a szintén csalfa Didinát (Szabó Erika) is szédíti. A nőnek meg ott van Nicun kívül a Pampon... De állítása szerint előbbivel a jövőt tervezik, utóbbival meg a jelenben él, tehát ez így nem megcsalás. Amikor azonban megtudja, hogy a Nicunak nem csak ő van, hirtelen mégis előtör belőle az igény a hűségre…

A felszarvazott Pampon (Bokor Barna) egész idő alatt hűtlen barátnője pasiját akarja megtalálni, és minimum kiherélni. Precíz, szorgos ember, aki tárgyi bizonyítékokkal felvértezve igyekszik a tettest kézre keríteni. Komoly szövetségese lesz ebben a küldetésben Mita.

...És amikor jön a farsang, a jelmezekben hirtelen már az sem egyértelmű, kinek kire is kell féltékenynek lennie. Az álarcok felkerülnek, a gátlások le, és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás...

Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátékot, ami Hamvai Kornél új fordításában és átdolgozásában még pontosabban és igazabban mutat rá a szerelem, a hiúság és a szerelemféltés miatti gyarlóságainkra.

Az előadás szereplői Vida Péter, Gubás Gabi, Szabó Erika, Bokor Barna, Csőre Gábor, Hevesi László, Mózes András és Domokos László.

Díszlettervező: Árvai György, jelmeztervező: Szűcs Edit, zene: Márkos Albert.

A produkció Keszég László rendezésében kerül színre 2023. március 11-én, a Thália Színház Nagyszínpadán.