Színházi befogadói pályázat

A Bakelit Multi Art Center évente meghirdetett pályázata lehetőséget kínál társulatok és produkciók számára, hogy Budapesten helyet kaphassanak és bemutatkozhassanak.

Várják a különböző előadó-művészeti műfajokban tevékenykedők jelentkezését, akik közül egy szakmai zsűri fogja kiválasztani a nyertes pályázatokat.

A Bakelit a város kapuja, a kortárs összművészetiség bejárata. Célja, hogy egy egészséges versenyszellem alakuljon ki a társulatok között azzal, hogy folyamatosan új, vagy még nem befutott, de kiemelkedő alkotók munkáit felfedezze és bemutassa, majd beépítse a budapesti és az országos kulturális vérkeringésbe.

Felelősnek érezik magunkat azért, hogy teret kaphassanak az igényes, új, előremutató, progresszív előadó-művészeti projektek és produkciók. Ezért hirdetik meg minden évben, idén negyedszer a Befogadó-színházi Pályázatot. Fontos célkitűzésük, hogy a vidéki, sőt határon-túli értékek is megjelenhessenek Budapesten, ezért a jelentkezéseket az egész Kárpát-medencéből várják.

A nyerteseknek helyet biztosítanak a próbákhoz, illetve ahhoz, hogy bemutathassák az előadásukat. A hely mellett szakmai és infrastrukturális támogatással is állnak a nyertes pályázók rendelkezésére. A pályázóknak figyelemmel kísérik a tevékenységét, amennyiben igénylik, szakmai tanácsokkal segítik őket. Használhatják a színház irodáját, ahol számítógép, internet-kapcsolat, fénymásoló, nyomtató, fax, lamináló-gép áll a rendelkezésükre. A produkció promotálásában a színház is részt vesz; az általa használt médiafelületeken, illetve a színház honlapján anyagokat jelentet meg a produkciókról.

Jelentkezni bármilyen műfajú előadással / előadó-művészeti projekttel lehet, amit az alkotók a 2010-2011-es színházi évadban kívánnak megvalósítani, illetve már megvalósított produkciók továbbjátszásával.

Jelentkezési határidő: 2010. június 30.

A jelentkezők közül 8 - 10 társulatot fognak kiválasztani, a döntést 2010. augusztus 1-jén teszik közzé a honlapukon, illetve minden pályázót e-mailben is értesítenek.
Jelentkezés az alábbi linkre kattintva érhető el: http://www.bakelitstudio.hu/login.php

Hirdetés