Abúzus

Veiszer Alinda és az Exit generáció.

Kerekasztal beszélgetésre invitálja a nézőket az Exit generáció. A programot a március 28-i Madártávlat című előadás kapcsán tartják a 6szín-ben. Ahogy a szervezők mondják: Az esemény célja, hogy társadalmi diskurzust indítsunk a családon belüli verbális abúzus, egyre többet emlegetett, mégsem eléggé átbeszélt témájáról.

A beszélgetésen jelen lesz szakértőként, Bánki György Pszichoterápiával foglalkozó pszichiáter, író, publicista.

Az alkotó csapat részéről Kerekes Éva, Martinkovics Máté és Márfi Márk színművészek, Hárs Anna író és Farkas Ádám a darab rendezője. A jelenlévők, az előadás kapcsán beszélgetnek a családon belüli bántalmazó kapcsolatokról, az öröklött mintákról és azoknak felismeréséről a saját életünkben.

Az est moderálását Veiszer Alinda vállalta.

Szeretettel várnak minden kultúra kedvelő, társadalmi kérdések irányába nyitott érdeklődőt

Az esemény az aznapi színházjeggyel rendelkezők számára ingyenes.

Az előadás 19:00-kor kezdődik.

A Madártávlat a családon belüli lelki abúzus korántsem ritka jelenségére szeretné felhívni a figyelmet. Egy mérgező szülő árnyékából nagyon nehéz kilépni. Többnyire rejtetten, generációkon átívelő, ismétlődő és pusztító mintázatról van szó. A bántalmazás felismerése az első lépés a lánc megszakításához.

Léna 17 éves. Anyukája egyedül neveli kicsi kora óta. Új lány a suliban. Utál otthon lenni, gyűlöli az iskolát, és valahogy mindig bajba keveri magát. Dühös, boldogtalan kamasz. Nem elég, hogy egyetlen barátja sincs, de igazgatói utasításra tanítás után a különc, madárbolond Oszival kell együtt tanulnia, ami nem segíti a beilleszkedését. Nem is lehetne rosszabb a helyzet, amikor besétál az életébe Bazsó. Vagány, jóképű, és bejön neki Léna. Összejönnek. Miért van Lénának mégis folyamatosan rossz érzése? Mintha nem bírna feljönni a víz alól. És minden éjjel rémálmok gyötrik. Hogy lehet, hogy csak Oszi mellett érzi magát biztonságban? Egy újonnan született barátságnak hála Léna rádöbben, hogy talán nem is vele van baj...