Magyarországon is indul a nagy európai filmes kihívás!

European Film Challenge.

Magyarországon elsőként a magyarhangya csatlakozik ahhoz az Európában évek óta zajló kezdeményezéshez, amely versenyt hirdet az európai filmek szerelmesei között, és a győztest elrepíti egy A-kategóriás filmfesztiválra.

A European Film Challenge első magyarországi fordulója április 20-án indul és két hónapig tart. A játék résztvevőinek ez idő alatt 10 európai filmet kell megnéznie és annak tárgyi bizonyítékát feltöltenie a honlapra, majd posztolni a filmélményről Facebookon vagy Instagramon hashtaggel. Ezzel pontokat lehet gyűjteni, akinek pedig a legtöbb pontja lesz június 20-án, az belépőt nyer az idei Velencei Filmfesztiválra, repülőjeggyel és szállással együtt.

A játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, ám azokért kevesebb pont jár. Azoknak lesz a legtöbb esélye kijutni, akik moziban néznek kis európai országból származó filmeket és figyelemmel kísérik a pluszpont-szerzési lehetőségeket a kihívás weboldalán és a magyarhangya közösségi média felületein.

A tervek szerint még idén szeptemberben indul a European Film Challenge második fordulója, amivel majd a 2024-es Berlináléra lehet kijutni.

Részletek és játék az oldalon.