A hosszú élet titka

Közönségtalálkozó április 29-én.

Február 24-én mutatta be a Rényi Ádám Osztálytalálkozó és A Bezzeggyerek című novellásköteteiből válogatott novellák alapján készült színpadi művet a 6SZÍN. A nagy sikerre való tekintettel közönségtalálkozót szerveznek az alkotók részvételével az április 29-i előadás után.

A hosszú élet titka

Rényi Ádám írásai alapján a színpadi változatot írta: Enyedi Éva és Rényi Ádám

Mi tegyünk, ha egy nap maga a Halál keres fel minket otthonunkban? És ha emléktáblánkat még életünkben elhelyezik a házunk falán? Hogyan búcsúzik a színpadtól és legendás partnerétől az ünnepelt primadonna? És hogy ér véget a találkozás egy régi szerelemmel? Van-e hatékony megoldás arra, hogy végre befejeződjék egy bosszantóan elhúzódó lakásfelújítás? Mitévők legyünk, ha a bálványozott jövendőmondó jóslata sehogy sem akar bejönni? És milyen titkokat őriz egy anya, egy szomszédasszony vagy egy tökéletes partinak tűnő jóképű fiatalember? A hosszú élet titka tizenhat története Magyarországon játszódik a huszadik és a huszonegyedik században és egytől egyig rólunk szólnak. Nagyszerűségünkről és kisszerűségeinkről, lágy- és kőszívünkről és arról, hogy hogyan találunk kiutat a legabszurdabb helyzetekből is, miközben gyakran elbukunk a hétköznapok küzdelmeiben.

Az Osztálytalálkozó és A bezzeggyerek című nagysikerű novelláskötetet jegyző Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben is gazdag, különleges előadásban.

Játsszák:

  Balla Eszter

  Ecsedi Erzsébet, Aase-díjas

  Márton András, Jászai Mari-díjas

  Mohai Tamás

Közreműködik:

Márkos Albert

Dramaturg: Enyedi Éva                                 Jelmez és díszlettervező: Ignjatovic Kristina

Animációs tervező: Fábián Nikolett             Zene: Márkos Albert

Rendezőasszisztens: Csesznek Judit             Plakát: Varga Vince

Fény: Markó Zsolt

Rendezte: Lengyel Andor