UNESCO Nemzetközi Jazznap 2023

Április 30. Budapest Jazz Club

A világhírű jazz-zongorista és zeneszerző, Herbie Hancock az UNESCO, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének jószolgálati nagyköveteként 2011-ben indította útjára az International Jazz Day nevű kezdeményezést. Azóta világszerte április 30-án ünneplik a műfajt, tavalyelőtt 155, míg tavaly már 180 ország csatlakozott hivatalosan saját rendezvényeivel, a mindig máshol rendezett központi gálán pedig Hancock és nemzetközi rangú zenésztársai szerepelnek élő közvetítésben.

A hazai kezdeményezésű UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam a Covid miatt tavaly és az azt megelőző évben még a virtuális térbe kényszerült, ám idén végre újra élőben ünnepelhetjük a műfajt, mely keretében a Budapest Jazz Club ingyenes koncerttel várja április 30-án a közönséget.

Az Oláh Kálmán Sextet hangszerelésében az akusztikus hangzás, a természetes dinamikai egyensúly dominál. A zenekar kiváló szólistái, valamint a ritmusszekció rendkívül kreatív, gyakran kollektív improvizációi és a különleges, modern szerzemények együttesen újszerű, igazi XXI. századi kamarazenét eredményeznek.

Közreműködik:

Oláh Kálmán – zongora, Bacsó Kristóf – szaxofon, Borbély Mihály – szaxofonklarinét, basszusklarinét, Schreck Ferenc – harsona, Barcza Horváth József – bőgő, Balázs Elemér – dob

Budapest Jazz Club - 1136, Budapest, Hollán Ernő utca 7.

A belépés ingyenes!