Mitől jó egy illusztráció?

Tárlatvezetés Pásztohy Panka illusztrátorral a "Gyere ki a partra" kiállításon.

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére egész évben kínál tematikus programokat a Várkert Bazár. A sorozat első elemeként bemutatott "Gyere ki a partra" című szabadtéri kiállításon a Várkapitányság és a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium együttműködésében a diákok a János Vitéz című elbeszélő költemény egy szabadon választott jelenetét alkották újra vizuálisan.

2023. május 13., szombat, 15:00 – Várkert Bazár, Panoráma terasz

Ezt a kiállítást járja körbe Pásztohy Panka író, illusztrátor a május 13-i tárlatvezetésen, azt boncolgatva, hogy mitől jó egy illusztráció. A program részeként egy különleges workshopra is invitálnak a szervezők, amelyen Petőfi Sándor: A Nap című verséhez saját illusztrált füzetet alkothatnak a résztvevők Pásztohy Pankával, az Aranykönyv-díjas gyerekkönyv-illusztrátorral.

Pásztohy Panka (lásd fotó) az egyik legnépszerűbb gyerekkönyv-illusztrátor, aki íróként is alkot. A Pitypang és Lili című sorozatának két kötete is elnyerte az Aranykönyv-díjat. A program során a közönség megtekinti a „Gyere ki a partra” című kiállítást, valamint felfedezheti, hogy milyen módszerekkel és technikákkal közelítettek Petőfi szövegéhez a diákok. A kiállításhoz kapcsolódóan egy különleges workshopra invitálnak a szervezők, amelyen Petőfi Sándor: A Nap című verséhez saját illusztrált füzetet alkotunk Pásztohy Pankával, az egyik legnépszerűbb, Aranykönyv-díjas gyerekkönyv-illusztrátorral, íróval.

A Várkert Bazár Petőfi200 emlékévben megrendezett programjainak főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

További információ itt.