Mától a teljes Indiana Jones filmgyűjtemény elérhető a Disney+-on

Május 31-től a legendás Indiana Jones-filmek is elérhetők a Disney+ előfizetői számára” – jelentette be Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. A valódi klasszikusokkal, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, A végzet temploma, Az utolsó kereszteslovag és A kristálykoponya királysága, a rajongók újra átélhetik Dr. Henry Walton „Indiana" Jones, Jr. legendás kalandjait, és ráhangolódhatnak a régészprofesszor következő, és egyben izgalmas, befejező utazására. A franchise utolsó filmje, az „Indiana Jones és a sors tárcsája" június 29-én kerül a magyar mozikba.

„Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói"

1936-ban híre megy, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amiben Mózes kőtáblái találhatók a tízparancsolattal. A mítosz szerint ugyanis legyőzhetetlenné válik, aki a ládát birtokolja. Az amerikai titkosszolgálat megbízza Indiana Jonest, hogy előzze meg a nácikat. A film négy Oscart nyert, köztük a legjobb vágásnak és hangkeverésnek járó díjat.

„Indiana Jones és a végzet temploma"

Indiana Jones tárgyalása balul sül el a rettegett kínai bűnszervezet vezetőjével. Így Indy, oldalán Willie-vel, a bárénekesnővel és Picúrral, a kínai kisfiúval menekülni kényszerül Sanghajból. Indiában kötnek ki, ahol az egyik kis falu lakosai Jones segítségét kérik. Nem elég, hogy az oltárukról elrabolták a kincset érő, varázserejű követ, de a maharadzsa emberei a gyermekeiket is magukkal hurcolták. Jones megfogadja, hogy visszaszolgáltatja az ellopott köveket - aminek következtében ő és társai szembe kerülnek egy halálos szektával.

„Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag"

A harmadik részben Indiana Jones a Szent Grál nyomába ered.  A legendás kehely a vallási fanatikusok mellett a nácik érdeklődését is felkelti. Jones az apjához fordul segítségért és együtt indulnak az ereklye megszerzésére. Közös kalandjuk Velencén és a náci Németországon át a Közel-Keletre vezet, ahol a rábukkannak a kehelyre egy csapdákkal védett szentélyben.

„Indiana Jones és a kristálykoponya királysága"

Javában dúl a hidegháború, amikor Jones összetalálkozik az ifjú Mutt-tal, akinek a segítségével meg akarja szerezni a legendás Akator kristálykoponyát. A két kincsvadász Peruba utazik, ám kiderül, hogy a szovjeteknek is erre fáj a foguk. Az oroszok ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot. Indy és Mutt meg akarja akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön.

Az „Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói”, az „Indiana Jones és a végzet temploma”, az „Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag” és az „Indiana Jones és a kristálykoponya királysága” május 31-től megtalálható a Disney+-on.