Legendás előadásokkal, nagy színészekkel nyit a Zsámbéki Nyári Színház június első hétvégéjén

Június 2-án pénteken az Utazás a koponyám körül című előadással indulnak a Zsámbéki Nyári Színház idei színházi előadásai.

A Nézőművészeti Kft. produkciójában Scherer Péter formálja meg Karinthy alakját minden idők egyik legjobb betegségmemoárjában. Június 3-án, szombaton pedig egy legendás, életen át tartó szakmai barátságnak lehetünk beavatott tanúi Bálint András és Jordán Tamás közös előadásában. A Rózsavölgyi Szalon friss bemutatójának meghívásával a kerek évfordulót ünneplő két színészóriás előtt is tisztelgünk. A 40. jubileumi évadban a szervezők a meglévő adottságokra és az elődök elkötelezett munkájára építve a kor problémáira érzékeny és azokról a közönséggel párbeszédet folytatni kívánó alkotóknak és műveiknek adnak teret.

Bálint András és Jordán Tamás 2023-ban ünnepelte 80-ik születésnapját. Hétéves koruktól barátok, szomszédok is voltak és osztálytársak is. Színészek lettek. Színházakat is vezettek. Egy nagy generáció két legendás alakja. Közös előadásukban történeteket mesélnek magukról, színházszenvedélyükről és beszélgetésükbe olykor „beleszól” Molnár Ferenc, az egykori budapesti polgárság írója.

“Unom, unom ezt az egészet, unalmas a betegség és unalmas a halál is, nem rémületes, nem megrázó és felemelő, csak unalmas, mint egy gyáva, alattomos, kuncsorgó eb, ami nyomomba kullog.” Karinthy műve szívszorító nyomozás a „nagy diagnózis” után. Kutatja önmagát, az orvostudomány, a tudomány jellemzőit, megszállottan, mégis némi öniróniával áthatva. Hisz a tudomány erejében, megváltó, emberi életeken átívelő hatalmában. Karinthy racionalista stílusa, örökös önreflexiója és érzékenysége a paródia iránt teszi mélységesen átélhetővé és szórakoztatóvá a műveit. Az előadás, a színészi játék személyességén túl, erős zenei hatásokra épít, melyben a rendkívüli muzikalitással rendelkező Marton Róbert színész nyújt segítséget, Bőhm Aranka szerepében pedig Kőszegi Máriát láthatjuk a színpadon.

A Zsámbéki Nyári Színházban augusztus végéig további olyan művészek lépnek színpadra saját vagy meghívott előadásokban, mint Vecsei H. Miklós, Mácsai Pál, Keresztes Tamás, Lackfi János, Grecsó Krisztián, Máté Gábor, Gálffi László, Hernádi Judit, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Wunderlich József, Hajdu Steve, Csuja Imre, Csákányi Eszter, Trill Zsolt, Hámori Gabriella, Dresch Mihály, Csorba Lóci, Lukács Miklós, Beck Zoltán, Szabó Balázs többek között.

A Zsámbéki Nyári Színház előadásairól bővebben és jegyek itt.

Zsámbéki Nyári Színház

2023. évad

Június 2. 20.00

Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül

Karinthy Frigyes: Scherer Péter

Énekesnő, Böhm Aranka: Kőszegi Mária

Zongorista, Olivecrona: Marton Róbert

Rendező: Scherer Péter

A Nézőművészeti Kft előadása. Részletek és jegyek itt.

Június 3. 20.00

Bálint + Jordán = 160

Molnár Ferenc est

Bálint András és Jordán Tamás

A Rózsavölgyi Szalon produkciója. Részletek és jegyek itt.