Sarah Adams: Gyakorlat teszi a mestert

Az introvertáltaknak is van esélye a szerelemre.

A romantikus könyvek műfajának ezer alfaja közül, a Relationship Coach Romance az egyik legizgalmasabb típus. A műfaj lényege, hogy a két főszereplő meghitt kapcsolatba kerül egyfajta „szerelmi” kurzus során, melyben egyikük a csábítás és intimitás fortélyaira oktatja a másikat. A „szerelmi, gyorstalpaló órák” alatt tanár és oktatója mind közelebb kerülnek egymáshoz. Sarah Adams legújabb regénye, a Gyakorlat teszi a mestert ebben a műfajban mozog, rengeteg mókás és szívmelengető szituációt vonultatva fel.

A regény ezzel az ajánlással indul: „Ezt a történetet az érzékeny, gyengéd lelkeknek írtam. Az introvertáltaknak, akik félnek ragyogni.” Mi más mondhatná el jobban a könyv lényegét, mint ez a két mondat: a főszereplőnek valójában nem a flörtölést és csábítást kell megtanulnia, hanem azt, hogy merjen ragyogni, lépjen ki a komfortzónájából, és tanuljon meg hinni önmagában.

Annie Walker hiába nyitotta meg a virágboltot, amiről anyukája mindig is álmodozott, valami még hiányzik az életéből. Kidolgoz egy tervet, hogyan köthetne ki a számára tökéletes férfi mellett. Talán kicsit túl sok a kritérium, mert úgy tűnik, hogy az elvárásainak potenciálisan megfelelő személyek listája egyre szűkül. Szociális szorongását és introvertáltságát legyőzve szorgalmasan próbálkozik, mégis nyilvánvaló, hogy segítségre van szüksége. Valakire, aki megtanítja flörtölni. Legutolsó randija annyira katasztrofálisan sikerült, hogy a férfi egyenesen unalmasnak titulálta, olyan embernek, akinek nincs személyisége. Kapóra jön tehát Will, aki hírességek testőreként dolgozik, és akit Annie a bátyja menyasszonya, Amelia révén ismert meg. Amelia látva a lány zárkózottságából fakadó szerelmi kudarcait, megkéri Willt, legyen Annie „randiedzője”. Vajon mire jut ez az egymástól annyira különböző két ember? A tetovált, sármos rosszfiú és az intorvertált, érzékeny lelkű Annie?

     „Már csak azért sem szerethetek bele Willbe, mert ő nem az a fajta férfi, akihez hozzá szeretnék menni. Nekem megbízható, kedves, barátságos férfira van szükségem. Valakire, aki illik hozzám. Valakire, aki nagyszerű apja lehet leendő gyerekeinknek, aki segít nekik a matekleckében, és fogócskázik velük a kertben.” (Idézet a kötetből)

A szerző szórakoztatóan mutatja be azt, hogy a szerelemre igenis mindenkinek van esélye. Még az olyan visszahúzódó, félénk könyvmolyoknak is, mint Annie Walker. Sarah Adams mindig abban bízik, hogy meg tudja nevettetni az olvasóit, de a legfontosabb az számára, hogy az olvasónak jobb kedve legyen, amikor befejezte a könyvet, mint amikor elkezdte. A Gyakorlat teszi a mesterrel ez ismét sikerült neki.

     „A családban én vagyok a legcsendesebb, aki mindig valamilyen könyvet bújik, mert jobban szereti azokat a világokat, ahol nem kell más emberi lényekkel kapcsolatba lépnie. Sokkal könnyebb a kapcsolatokról olvasni, mint ápolni őket. És kevésbé veszélyes.” (Idézet a kötetből)

Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas. Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtre vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul. Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését. A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz. (Fülszöveg)

Sarah Adams a Csalóka szerelem és a Ha Rómában jársz szerzője. Nashville-ben született, ott is nőtt fel. Családos, hobbija a brit történelem. Első regényét a lányai délutáni alvásai alatt írta. Azért ír, mert reméli, meg tudja nevettetni az olvasóit, de leginkább azt tartja szem előtt, hogy az olvasónak jobb kedve legyen, amikor befejezte a könyvet, mint amikor elkezdte.

Elindult a 21. Század Kiadó Spotify-csatornája! Elsőként hallgasd meg a Sarah Adams könyvéhez kapcsolódó nyári, romantikus dalokat!

Eredeti cím: Practice Makes Perfect

Fordította: Nagy Marietta

Dombornyomott, puhatáblás, 352 oldal

Kiadó: Nex21 Kiadó