2018. november 18. - vasárnap

A Czukor Show a sanghaji filmfesztiválon

Kinyomtatom...
A mai show-ban nincs verekedés

A nemzetközi filmvilág június 12-20. között a kelet-kínai metropoliszban, Sanghajban tartja a soron következő A-kategóriás filmversenyt. A rangos filmfesztiválon láthatja először a nemzetközi közönség Dömötör Tamás Czukor Show című játékfilmjét.

A sanghaji filmfesztiválon mindössze 16 mozgókép kelhet versenyre, melyeket 81 országból érkezett közel két és fél ezer nevezésből választották ki a szervezők.

A fesztivál fődíjáról, az Arany Serlegről a világhírű John Woo elnökölte zsűri dönt Sanghajban. A 13. alkalommal megrendezendő filmverseny ítészei között lesz továbbá Leos Carax, Amos Gitai, Wang Xiaoshuai és Zhao Wei.

A fiktív televízió kibeszélő-showjában játszódó Czukor Show cím film magyar-svéd koprodukcióban a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült. A sanghaji premieren jelen lesz Dömötör Tamás rendező-forgatókönyvíró mellett, Péter Kata és Árpa Attila főszereplők, valamint Mátis Inez (Dropout Film) és Pusztai Ferenc (KMH Film) producerek.

A 32 ország film promócióra szakosodott szervezeteit tömörítő European Film Promotion (EFP) a sanghaji filmfesztiválon, mely köztudottan kulcsfontosságú az ázsiai filmpiacot illetően, 12 európai film - köztük a Czukor Show - bemutatkozását támogatja Film Sales Support elnevezésű programja keretében.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.