Megszavazták, ki az év legjobb magyar előadója

Díjátadó nélkül hirdették ki az MTV EMA 2023-as győzteseit!

Bár nemzetközi biztonsági okok miatt november 5-én elmaradt a gálaesemény, az MTV EMA 2023-as jelöltlistájára érkező szavazatokat megszámoltak, a győztesekről pedig lehullt a lepel. Taylor Swift megbízható módon, de nem hatalmas fölénnyel dominálta a győztesek listáját. Emellett az igazi meglepetés a magyar kategória lett, ahol ajsa luna (lásd fotó) győzedelmeskedett.

Eredetileg Párizsban rendezték volna az MTV EMA 2023-as zenei ünnepségét, az Izraelben zajló háborús helyzet miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, ezúttal nem rendezik meg a népszerű gálaeseményt. A díjak azonban gazdákra találtak, hála a rengeteg rajongói szavazatnak. Idén a legjobb dal a dél-koreai Jung Kook és az amerikai Latto közös száma, a Seven lett, míg a Legjobb videoklip szobrát Taylor Swift viheti haza. A popénekesnő a főbb kategóriák közül a Legjobb előadó és Legjobb élő produkció díját is elnyerte, így három győzelemmel vezeti a győztesek listáját.

A rajongók a Legjobb alternatív előadónak Lana Del Rey-t szavazták meg, míg David Guetta újfent megnyerte az elektronikus zenészeket díjazó kategóriát. Billie Eilish-t a Legjobb pop előadó címével tüntették ki, a szavazók pedig úgy ítélték, a Måneskin a legméltóbb arra, hogy a rock kategóriáját dominálja. Továbbá elismerést kapott a hip-hop sztár, Nicki Minaj, a latinok közül Anitta és az R&B zsánerben Chris Brown is; ők mind 1-1 űrhajósszoborral lettek gazdagabbak.

A magyar kategóriában többek közt Beton.Hofi, Co Lee, Hundred Sins és az Analog Balaton csapott össze, a nyertes azonban a 22 éves elektronikus popzenész, ajsa luna lett. A Z generáció egyik legizgalmasabb új előadójának köszönővideója ezen a linken látható.

További információk az mtvema oldalán és az MTV Hungary Facebook-felületén látható.