Toy Story 3

Végre megérkezett a mozikba az a film, amelyre már oly régóta várunk, a Toy Story 3. Szerencsére, a várakozás nem volt unalmas, mert a Pixar - a 3D technikának köszönhetően - szép lassan adagolta itthon a Toy Story előző részeit.

Aki látott már legalább egy Pixar filmet, az általában rendkívül elismerően beszél az animációs stúdió munkájáról. Ezzel a kritikusok is egyetértenek, amit az is bizonyít, hogy 9 és 10 között szokták pontozni filmjeiket. Nem csoda, ha új alkotásaikat tömegek várják, legyen szó akár egy magányos robot kalandjairól vagy éppen játékokról. Egy filmsorozat készítése mégis más, mert hiába sikeres az első rész, sokszor nehéz a következőknél a színvonalat tartani. A második rész is színvonalas volt, és most kijelenthetem, hogy a Toy Story 3-at se tudták elszúrni. Egyszerűen szuper lett!

Nem tudom, hogy direkt tartották-e titokban a történetet, de az eddig megjelent előzetesekből csak annyi derült ki, hogy Andy, a játékok gazdája egyetemre készül. Ezért Woody, Buzz és a többi hűséges játék aggódni kezd bizonytalan jövőjük miatt. Az, hogy innen a Sunnyside Óvodába kerülnek, már általában nem derült ki az előzetesekből és az sem, hogy milyen kalandok várnak ott rájuk. Így aztán minden percét végigizgulhatjuk a filmnek. Én sem lövöm le poént, annyit viszont elárulok, hogy mégsem olyan jó hely Sunnyside, mint amilyennek elsőnek tűnik.

A Toy Story filmek egy kihagyhatatlan része az, amikor Buzz újra visszaváltozik csillagharcossá, most ráadásul egy eddig nem ismert „Spanyol üzemmód”-ban is megpillanthatjuk.

A film rendezője, az eddigi Toy Story-epizódoknál társrendezőként tevékenykedő Lee Unkrich lett. Nagy változást nem hozott a többi Toy Story filmekhez viszonyítva - ugyanakkor ez a rész lett a legsötétebb. Néha már rémiszt, de szerencsére nem annyira, hogy ne merjük elvinni gyerekünket a moziba.

A Toy Story 3 méltó folytatása az előző két résznek. Egyes kritikusok már befejező részként könyvelik el. Én ebben nem vagyok olyan biztos és kíváncsian várom a Pixart, mikor veszi le újra Woody-t és Buzz-t a polcról, hogy újra filmet forgasson róluk.

10/10 pont

Toy Story 3 - amerikai animációs film, 86 perc, 2010
rendező: Lee Unkrich