Ekster - Pénztárca a kártyás mindennapokra

Lassan már annyi bankkártyával, hűségkártyával rendelkezünk, hogy amikor szükség lenne valamelyikre csak nagy nehezen találjuk meg őket. Az Ekster egy forradalmi technikának köszönhetően egy gombnyomásra az összes kártyánkat előhozza és egyből kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt.

Összesen 12 kártyát tudunk tárolni a kis rekeszében. Egy dombornyomott kártya kb. 2 kártya helyett foglal, így egy dombornyomott kártya mellett 10 sima fér el.

A kártyákat egy különleges tartóban tárolja, így védve vannak az RFID támadások elől, ezáltal biztosan lehetünk benne, hogy amíg a pénztárcánkban van senki sem tud érintésmentesen fizetni velük.

Maga a pénztárca prémium bőrből készült, melynek rendkívül kellemes a tapintása. Nem véletlenen, hogy 100 napos visszavásárlási és 12 hónap garanciát kínálnak minden termékre.

Aki szeretne egy kis készpénzt tartani magánál annak se kell elkeserednie ugyanis a pénztársa belső részében ezt is elhelyezheti.

A pénztárca nagyon jól társul az Ekster saját követőjével (ami a Chipolo rendszerét használja). Ezzel a kis napelemmel tölthető eszközzel nyomon követhetjük vagy megcsörgethetjük a pénztárcánkat ha éppen nem találnánk.

Hogy ne csak a pozitívumokat említsem az egyik hátrány amivel találkoztam, hogy könnyen kinyílik, így ahol a készpénzt tároljuk könnyen láthatóvá válik. A másik hátrány, amit a nyomkövetővel tapasztaltam, hogy ha a pénztárcában tároljuk hamar lemerül mivel nem kap napfényt. Ezért rendszeresen ki kell venni és feltölteni. Ennél szerintem jobb megoldás lett volna, ha közvetlenül fel lehetne tölteni és nem kellene egy napig a napon tartani.

Összeségében a Parliament wallet-et annak tudom ajánlani, aki kevés készpénzt hord magával, viszont annál több bankkártyát. A kártya kinyitó mechanizmussal nem csak könnyen hozzáférünk a kártyáinkhoz, hanem még élvezetes is őket elővenni.