Éjjel végeztek vele

Julieta Soria monodrámája a Nemzeti Színházban.

Az Éjjel végeztek vele című monodráma Lope de Vega népszerű színművének, az Olmedo lovagjának rendhagyó változata. A titokzatos, tragikomikus, iróniával teli történet Ainhoa Amestoy rendezésében, Juan Cañas előadásában november 30-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében lesz látható a Cervantes Intézet szervezésében, a Spanyol Színház Aranykora projekt keretében.

Az Éjjel végeztek vele című monodráma írója Julieta Soria. Az előadásban két történet fonódik össze: az egyikben Don Alonso utolsó éjszakáján lóháton indul el a Medina del Campo és Olmedo közötti úton; a másikban egy fiatal motoros teszi meg ugyanezt az utat, ugyanabban az időben. Az út során mindketten elmesélik egymás történeteit, amelyeket egyedül, hangosan fogalmaznak meg, mint egy varázsigét a félelem ellen, amely mindkettőjüket egyfajta rémálomként kísérti. A két tér és idő közötti kétértelműség végigvonul az egész darabon, és kettős karakterként mutatja meg nekünk a két főszereplőt. Ahogy a motivációik is kettősek: összekeveredik bennük a szerelem, a féltékenység, az irigység, a társadalmi siker, a sötétség, magány, irracionális félelem, valódi félelem, a közös sors. A főszereplőket a halál felé vezető úton kísérjük el, amelynek során paradox módon csak rajtuk múlik, hogy életben maradnak-e.

2023. november 30. 19:00 Kaszás Attila Terem

Éjjel végeztek vele (feliratozva)

  Motoros / Olmedo lovagja - Juan Cañas

  Szöveg - Julieta Soria

  Rendező - Ainhoa Amestoy

Az előadás a Spanyol Színház Aranykora projekt (Spanish Golden Age theatre project) keretében valósul meg az INAEM (Spanish National Institute of Performing Arts) és a Cervantes Intézet együttműködésével. YouTube itt.

További információ, jegyek itt.