Aki kíváncsi, hamar találkozhat Kálmánnal

Kálmán-nap premier előtti közönségtalálkozók.

Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap premierjéig alig két hét van már csak hátra, március 14-én országosan a mozikba kerül a párkapcsolati trilógia második része. De, akik elsők között szeretnék látni Kálmánék keserédes névnapozását, azok országosan több premier előtti vetítés közül is válogathatnak, ahol az alkotókkal is találkozhatnak.

Hajdu Szabolcs legújabb filmje, a Kálmán-nap egy olyan életszakaszról szól, amikor az emberek rádöbbennek, hogy velük már valószínűleg semmi új nem fog történni. A kapcsolatok berögzültek, a veszekedések egyformák, az élet ritmusa pedig ezek ismétlődése marad. Mindent elölről kezdeni pedig se idejük, se energiájuk nincs már. A Kálmán-nap története megtévesztően egyszerű, néhol vicces és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé.

A kapcsolati trilógia második darabja - a 2016-os Ernelláék Farkaséknál című film után - idén március 14-én kerül a nagyközönség elé. Aki már nem bírja kivárni a premiert, az már jóval március 14 előtt is láthatja a filmet.

A debreceni rajongók a Kálmán-napot már február 29-én láthatták az Apolló moziban. A film után közönségtalálkozó volt Hajdu Szabolccsal és Földeáki Nórával.

Az első, a nagyközönség számára teljesen nyitott budapesti vetítés Kovács Gellért Filmszerész Filmklub Extrájában lesz, március 7-én 20 órakor a Művész Moziban. A film után Kovács Gellért beszélget Hajdu Szabolccsal és Tóth Orsival. Filmszerész Extra itt.

A Kálmán-nap premier előtt március 10-én a Puskin Moziban is látható lesz. A film után Hajdu Szabolccsal Soós Tamás újságíró fog beszélgetni. Puskin premier előtti vetítés + közönségtalálkozó itt.

A film a fővárosi art mozik után március 11-én érkezik Miskolcra, másnap pedig a szegedi Belvárosi Moziban lehet Kálmánékat megnézni, illetve egy-egy közönségtalálkozó keretében Hajdu Szabolccsal és a stáb többi tagjával is alkalom lesz beszélgetni.

KÁLMÁN-NAP Előzetes itt.

Magyar film nagyvásznon

Szereplők: Hajdu Szabolcs, Tóth Orsi, Földeáki Nóra, Gelányi Imre, Szabó Domokos

Operatőr: Bántó Csaba

Zene: Hajdu Szabolcs,                  Jelmeztervező: Pető Kata

Hang: Dusan Kozak                      Vágó: Zuzana Cséplő ASFS

Co-producer: Dan Wechsler, Andreas Roald, Jamal Zeinal-Zade, Szirmai Árpád, Rajna Gábor, Faragó Attila, Petrányi Viktória

Produkciós menedzser: Gálovits Zoltán, Martina Agricolová

Gyártó: Látókép Ensemble, az MPhilms és a Stark Sales

Producer: Hajdu Szabolcs, Prikler Mátyás, Jim Stark

Rendező, forgatókönyvíró: Hajdu Szabolcs

Korhatár: 16

Forgalmazó: Budapest Film

A film létrejöttét a Szlovák Audiovizuális Alap, illetve számos magyarországi egyéni és civil közösség támogatta.

Kálmánhoz és Olgához (Hajdu Szabolcs és Tóth Orsi) vendégségbe érkezik Levente és Zita (Szabó Domokos és Földeáki Nóra). A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. Hajdu Szabolcs kapcsolati trilógiájának második darabja is a színpadról kerül a filmvászonra. Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba. A történet megtévesztően egyszerű és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé.