Évadot hirdetett az Újszínház

A kizárólag magyar darabokat játszó színház a jövő évadban 7 új művel rukkol elő.

Dörner György igazgató, Kossuth-díjas érdemes és kiváló művész a 2024/25-ös évadot bemutató sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Újszínház megújulni képes, de természetesen az is igaz, hogy a jól bevált hagyományaikat is szeretné folytatni. A 2024/2025-ös évadban számos sikerdarab repertoáron marad: a Császármorzsa, a Komámasszony, hol a stukker? c. komédia és a gyermekek nagy kedvence: A palacsintás király is.

Az új repertoárban népszerű irodalmi csemegék találhatók, a már ismert és most felfedezendő jeles magyar szerzőkkel, követve a színházra jellemző műfaji sokszínűség elvét. Pataki András főrendezővel karöltve, olyan tartalmas és élvezetes bemutatósorral készül az Újszínház, melyben minden színházlátogató megtalálhatja a számára izgalmasat, szórakoztatót, elgondolkodtatót: zenés vígjátékot, Eisemann Mihály Zsákbamacskáját; gyerekek szóló darabot, ahol szurkolhatnak a híres egyfejűnek, Süsünek; drámát Székely János Caligula helytartóját és családi viszályokról, feszültségekről mesél Szabó Magda: Kígyómarás című színműve. A funtineli boszorkány sikerén felbuzdulva újabb Wass Albert mű kerül bemutatásra, az Elvásik a veres csillag. Petőfi Sándor: A hóhér kötele című egyetlen regényéből ősbemutató szerepel a tervek között, melyhez Szarka Gyula komponál eredeti zenét, műfaji besorolása: zenés thriller. Végül egy családi, zenés tündérjáték előbemutatójával, Tamási Áron: Ördögölő Józsiásával zárul az évad.

Az Újszínház együttműködést tervez a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, továbbá suliszínházi program is indul, ahol elsősorban a kortárs irodalom értékei lesznek bemutatva a klasszikus értékek mellett.

A színház az előadásait fesztiválokon is szeretné bemutatni. A nyár folyamán három fesztiválon vesz részt: a kisvárdai, a mikházi rendezvényen és a Bőköz Fesztiválon. A 2025-ös tervben szerepel a Keresztény Színházi Fesztivál megrendezése. Több koprodukció is tervben van: a békéscsabai színházzal közösen alkotás lesz a Kígyómarás című előadás, a Caligula helytartója a mikházi Csűrszínházzal készül, a Süsü, a sárkány kalandjai pedig a Hadart Színházzal közös produkció.

A sok új bemutató miatt egy vadonatúj bérletrendszer lesz kidolgozva annak érdekében, hogy a régi és új előadások a lehető legkedvezőbb konstrukciókban legyenek elérhetőek a nézők számára.

Az Újszínház Társulata szeretettel várja Önöket a 2024/25-ös évadban is!

Új művek:

Eisemann Mihály - Szilágyi László: Zsákbamacska (zenés komédia)

     Rendező: Éry-Kovács András

     Bemutató: 2024. október 18.

Wass Albert: Elvásik a veres csillag

     Rendező: Kiss József

     Bemutató: 2024. november 8.

Csukás István - Bergendy István: Süsü, a sárkány kalandjai

     Rendező: Háda János

     Bemutató: 2024. november 23.

Székely János: Caligula helytartója (dráma)

     Rendező: Pataki András

     Bemutató: 2024. december 6.

Szabó Magda: Kígyómarás

     Rendező: Pataki András

     Bemutató: 2025. január 17.

Petőfi Sándor - Szarka Gyula - Katona Imre: A hóhér kötele (zenés thriller)

     Rendező: Pataki András

     Ősbemutató: 2025. március 7.

Tamási Áron - Szarka Gyula: Ördögölő Józsiás (zenés tündérjáték)

     Rendező: Pataki András

     Előbemutató: 2025. április 25.