Jön a Zimmer Feri 2

Folyatódik Tímár Péter nagysikerű vígjátéka, a Zimmer Feri. A Fikász család ezúttal a kastélyszálló-bizniszben igyekszik maradandót alkotni. Hasonlóan a tizenkét évvel ezelőtti történethez, ezúttal is a szellemes fordulatoké lesz a főszerep. A Zimmer Feri 2. forgatása augusztus elején kezdődik.

A rendező-forgatókönyvíró Tímár Péter ötödik közös filmjére készül Kálomista Gábor producerrel. A Zimmer Feri vígjátékot – mely a Megafilm Kft. első filmje volt – olyan nagysikerű közös alkotások követték, mint 6:3, avagy Játszd újra Tutti, a Moszkvai Filmfesztiválon is díjazott Vakvagányok, vagy A herceg haladéka.

Tímár Péter rendező, akinek nevéhez olyan nagysikerű filmek fűződnek, mint a Mielőtt befejezi röptét a denevér, az Egészséges erotika, a Csinibaba vagy a Csapd le csacsi! egy régóta dédelgetett ötletét viszi ez alkalommal vászonra. A nagysikerű Zimmer Feri című filmjének a folytatását készíti el. A fergeteges vígjátékban az első rész valamennyi fontos karaktere ismét felbukkan. A Fikász-család vezéralakját, Ferit ezúttal is Reviczky Gábor, feleségét, Vilmát, Pogány Judit formálja meg. Rozi lányukat Kovács Vanda személyesíti meg, akinek immáron férje, a Feri által két ballábasnak mondott egykori focista, Pista, akit ismét Szarvas József alakít. A történetben fontos szerep jut az egykori büfésre Charlie-ra is, akit ismét Növényi Norbert kelt életre.

A Zimmer Feri 2 című film forgatása augusztus elején veszi kezdetét, és a producer, valamint a rendező tervei szerint az év végén láthatjuk a mozikban.

A klasszikus magyar vendéglátás hagyományait sajátosan értelmező és megvalósító család története az egész ország számára ismerőssé tette a Magyar-tenger partján egykoron – és talán még napjainkban is létező – családi vendéglátás hagyományait. Fikászék szórakoztató kalandjai, a velük megtörtént események egy legendás korszaknak állítottak emléket, mely mind a mai napig érvényes és kacagtató módon mutatja be a családi vendéglátás kulissza titkait.

A Fikász család tagjai Ferenc, a felesége Vilma, a lányuk Rózsi, a vejük Pista és a strand-büfés Charlie visszatérnek, hogy ezúttal a korábban a Balaton-parti vendéglátásban megszerzett tapasztalataikat a modern kor követelményeihez igazodva a kastélyszálló-bizniszben kamatoztassák.

Charlie és Pista közösen találnak egy teljesen romos, elhagyatott kastélyt egy távoli kisfaluban, amit pár ezer forintért meg is szereznek a helyi önkormányzattól. A sikeres üzletre épp áldomást isznak a kocsmában, ahol egy öregembertől megtudják, hogy a kastély el van átkozva, ezért akart tőle megszabadulni a polgármester, de Charlie és Pista csak nevetnek az öregen. Kölcsönökből finanszírozva felújítják a kastélyt, amely tárt karokkal várja a vendégeket, akik a kezdetben nem igazán tolonganak. A család eszének Ferinek ekkor – ezúttal is – zseniális ötlete támad. El kell terjeszteni, hogy a Savolyai-kastélyszállóban szellem kísért, amely hírre majd csak úgy özönlenek a kíváncsi vendégek. Éjszakánként lepedőt húz a fejére és elkezdi riogatni a vendégeket. A trükk sikeresnek bizonyul, híre megy a kísértetnek és megindul a vendégek hada. Minden a legnagyobb rendben megy addig, amíg egy éjjel Feri meg nem pillant egy másik szellemet…! Egy igazit!

És ekkor kezdődnek el a bonyodalmak…