Újabb világsztár tart mesterkurzust a Concerto Mesteriskola keretében

Augustin Hadelich ingyenes mesterkurzusa.

Elisabeth Leonskaja és Christian Tetzlaff után most a világ egyik legkeresettebb szólistája, Augustin Hadelich hegedűművész, a Yale School of Music professzora érkezik a Concerto Budapesthez, hogy a Müpában adott koncertjét követően, május 29-én minden érdeklődő számára ingyenesen látogatható mesterkurzust tartson a felsőoktatásban tanuló kivételes tehetségek számára a Concerto Budapest Páva utcai székházában.

Elragadó hang, a legfinomabb vonóstechnika, minden mércét messze túlszárnyaló játékmód, érzéki és áttetsző hangzás, mély átélés minden műben – ez jellemzi korunk egyik legnagyobb hegedűművészét, a Grammy-díjas, olasz–német–amerikai Augustin Hadelichet, a Warner Classics exkluzív művészét.

A világsztár május 28-án este a Müpában Beethoven D-dúr hegedűversenyét játssza, melyet Mahler 5. (cisz-moll) szimfóniája követ Keller András vezényletével.

A koncert másnapján Augustin Hadelich a Keller András által megálmodott Concerto Mesteriskola keretében ingyenes, nyilvános, angol nyelvű mesterkurzust tart előzetesen kiválasztott, a felsőoktatásban tanuló különleges tehetségek számára. A Concerto Mesteriskola harmadik alkalmának aktív hallgatói a Zeneakadémia két fiatal növendéke, Teo Gertler és Berec Laura, valamint a bécsi Zeneakadémia egyiptomi-magyar tehetsége, Abouzahra Mariam.

A szabadegyetemi programsorozat nemcsak a szakmai közönség (leendő vagy már gyakorló zenészek), hanem regisztrációt követően a kurzus iránt érdeklődő zenebarátok számára is ingyenesen látogatható.

A kurzus pontos ideje: 2024. május 29., 10.30–12.00

Helyszín: 1094 Budapest, Páva u. 10–12.

A kurzus nyelve: angol

Regisztrálni az e-mail-címen lehet. A jelentkezéseket a zenekar a férőhelyek függvényében, érkezési sorrendben tudja fogadni.