Sikeres évad után nyáron is szórakoztat a József Attila Színház

Június 8-án szombaton a Portugál című fergeteges komédiával zárta 2023/24-es évadát a József Attila Színház.

A nyári színházi szünetben a társulat számos szabadtéri helyszínre elviszi sikerdarabjait, miközben javában folynak az előkészületek a 2024/25-ös új évadra. A névadó József Attila 120. születésnapja alkalmából kortárs drámaíró pályázatot írtak ki, a 68. évad színes repertoárja pedig hét rendkívüli előadással gazdagodik: az első premier szeptember 28-án a kívül-belül megújult modern operett, a Luxemburg grófja lesz.

A sikeres évad után nyáron sem pihen a József Attila Színház

A József Attila Színház a nézők ragaszkodását különféle műfajokat felvonultató gazdag repertoárral, 5 új bemutatóval hálálta meg az elmúlt évadban. A 67 esztendős intézménynek 3 éve újra lehet saját szerződtetett társulata, a következetes tervezéssel megteremtett pénzügyi stabilitásnak köszönhetően. A 2023/24-es évad sikerdarabjait közel 100 ezer rajongó jutalmazta tapsával, sőt, nem ritkán a színházak hőskorát idéző hangos ovációval, felállva köszöntötték az emlékezetes esték művészeit.

A József Attila Színházat a nyár folyamán sem kell nélkülöznie a színházszerető közönségnek, a társulattal a következő szabadtéri helyszíneken is találkozhatnak: Perkupai Operafesztivál (Vértestvérek, Sárkányölő Krisztián); Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad (Macskafogó); Mézesvölgy Nyár - Veresegyház (Szibériai csárdás); Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál - Szarvas (Made in Hungária).

A 2024/25-ös évad a JÁTÉKOSSÁG évada lesz

A különféle műfajokat felvonultató hét új darabot a nézők aktív bevonásával mutatja be a József Attila Színház nagyszínházi és stúdiókörnyezetben, izgalmas és innovatív szcenikai megoldásokkal.

Az eseményekben bővelkedő évadban a színház névadója, József Attila születésének 120. évfordulója alkalmából kiírt kortárs drámaíró pályázat nyertesének ősbemutatóját a magyar dráma napjára tervezi a 13. kerületi teátrum.

2024. szeptember 14-én pedig az immár hagyományos József Attila Színház Utcabálra kerül sor, ahol egésznapos ingyenes családi programok mellett egy rendhagyó esti előadást is megtekinthetnek az érdeklődők. A Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor művészházaspár nevével fémjelzett „Jávor hajnalai” című zenés játék fülbemászó dallamokkal idézi fel az imádott színész kalandos élettörténetét.

Az új évad első premierjére csupán szeptember 28-ig kell várni a rajongóknak: Szente Vajk rendezésében kerül színre a kívül-belül megújult modern operett, a Luxemburg grófja, amelynek próbái már javában zajlanak a József Attila Színházban, így az igazán szerencsések már most elcsíphetnek egy-egy jól ismert dallamot a környéken sétálva. (lásd: fotó Kállai-Tóth Anett/József Attila Színház)

Játékos évad – rugalmas bérletekkel!

A megszokott és közkedvelt premier bérlettípusok mellett a következő évadra vadonatúj bérleteket is kínál a József Attila Színház, amelyek rugalmasan igazodnak a nézők időbeosztásához. Az „Ahogy tetszik” és a Galambos Erzsi zenés szabadbérletek tetszés szerint beválthatók majd az évadban futó korábbi előadásokra. „A világirodalom remekei” ifjúsági bérlet a keddenként 17 órakor műsorra tűzött nagy klasszikusokra szól. Igazi újdonság a Sztankay István bérletben nyitott hétfő délelőtt 11 órai előadássáv, amely elsősorban a nyugdíjasokat és a rugalmas időbeosztású „Home office” dolgozókat célozza meg, ugyanakkor csoportos iskolai látogatásokhoz is kiváló.