Lenyűgöző balatoni strandélmények Siófokon!

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

Siófokon 7 egyedi hangulatú strand, több kilóméternyi árnyas szabad parti sétány, szikrázó napsütés és varázslatos nyári szolgáltatás kavalkád vár minden korosztályt! Üdítő strandszolgáltatásokkal és újdonságokkal vár idén is Siófok minden korosztályt! A nyár fővárosában töltött szabadság garantáltan élményekkel és varázslatos pillanatokkal teli lesz 2024-ben is. Legyen szó könnyű frissítő strandolásról, aktív szabadtéri időtöltésről, romantikus naplementékről vagy gasztronómiai felfedezésről – a siófoki nyárban és strandkínálatban minden megtalálható egy helyen!

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízi sportok szerelmeseit. A családoknak a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, sportparkok és gyermek animációs programok adnak extra élményeket.  Mind a 7 kijelölt siófoki strand más hangulatú, egyedi bájú, ki-ki ízlése, vagy érdeklődése szerint válogathat közöttük… Az önkormányzati tulajdonú Balaton-parti Kft. 6 strandot üzemeltet, melyből mindösszesen csak két strand fizetős.

A fizetős Nagystrand és a Sóstói strand, színes szolgáltatáskínálattal, fiatalos hangulattal várja a fürdőzőket.  A jegypénztáraknál a  strandolók  találkozhatnak az ingyenes Strandlap kiadvánnyal is, mely képet ad a városi nyári kínálat egészéről a pihenőknek, a „Siófoki Történetek” rovatot olvasva hasznos és érdekes információkkal találkozhatnak.  A Nagystrandon július közepétől animátor és játszósarok várja a legkisebbeket, emellett gyermekmedence, játszótér, dodzsem, óriáskerék, vízi sporteszköz bérlés, strandröplabda pálya gondoskodik a tartalmas időtöltésről és a hamisítatlan beach hangulatról. A délutáni kedvezményes jegy, a 3 napos jegytípus és a sóstói strandon érvényes szezonbérlet is elérhető az idei évben.

A strandoláson kívül számos sportrendezvénynek is helyet ad Siófok legnagyobb  strandja. Sup kupa, strandröplabda bajnokságok, fitness versenyek. Idén augusztusban is találkozhatnak a Fradi rajongók a Fradi kamionnal , ahol a foci sportág szerelmeseinek kínálnak attrakciókat. Az olimpiai közvetítést a strand területén több helyszínen ledfalas kivetítésen is élvezhetik a strandolók.

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Napközben a pihenésé a főszerep, este pedig holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat. A Sóstói strand elsődlegesen  a gyermekes családok és a pihenésre vágyók kedvelt helyszíne.

A másik négy kijelölt siófoki strand ingyen látogatható, közös bennük, hogy a vízi-sportokat kedvelők mindenütt megtalálják számításaikat; bérelhető vízibicikli, sup, kajak, kenu. Valamennyi strand rendelkezik modern vizesblokkal, játszótér­rel, vízi ugrálóval, továbbá napágy kölcsönzési lehetőséggel. Öt strandon van mozgássérült lift, s hozzá kültéri zuhanyozó, öltöző. A szabad strandi partszakaszokon, több helyen új, modern illemhelyeket alakítottak ki az idei szezonra. A városközponthoz legközelebb eső Újhelyi strandon két csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, árnyas játszótere és parkja a családok egyik kedvence.  A part menti szolgáltatóknál, az egyedi hangulatú bárokban és éttermekben a tradicionális balatoni strandételek mellett számos újdonság is várja a gasztrokalandozókat!

A strandokról minden információ és elérhetőség a honlapon megtalálható.

A strandolás mellett felejthetetlen élményt ígér Siófok megújult Rózsakertje és pihenőparkja a kikötő szomszédságában, ahol az egyedülálló szökőkút fény és hangjátékkal, vízialagúttal teszi varázslatossá a naplementét.